Dizajnerski namještaj koji pohranjuje bicikle

| Design |

Imati bicikl jedna je od najboljih investicija koje smo si mogli priuštiti, no pitamo se kamo ga pospremiti da se neprestano ne spotičemo o njega? Postoji jedno veoma pametno rješenje za koje možemo reći da smo jednim udarcem, odnosno namještajem, ubili dvije muhe.

Vožnja biciklom na posao ili na kavu potiče nas na zdraviji način života kojem bismo se svi trebali okrenuti, no neadekvatno pospremanje bicikla u stanu omanje kvadrature često možemo prouzročiti nered te ga tako pretvoriti u predmet koji nas živcira. Stanovi u gradu često jedva prime krevet, stol i police za knjige, stoga nas ne čudi kako bicikl brzo postaje prepreka.

Naravno, postoji opcija ugradnje zidne konstrukcije, no zahvaljujući suvremenom dizajnu namještaja, sve više dizajnera pokušava integrirati spremište za bicikl u namještaj. Tako je čileanski dizajner Manuel Rossel  stvorio obične i bočne regale te kauč s biciklom na umu. Svaki komad namještaja ima utor koji uravnotežuje bicikl, omogućujući vam istovremeno izlaganje knjiga, cipele i ostalih predmeta. Jedini problem kojeg možemo uvidjeti je onaj kada se bicikl susretne s kišom i blatom – tada ćete ili okupati bicikl ili ga vraški dobro prebrisati ako ne želite u stanu imati močvaran namještaj.