Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti pri uređenju stana

| Design |

Instagram / @jonathanadler

Nakon velike odluke o preseljenju dolazi donošenje odluka o tome kako i na što potrošiti novac kada je riječ o namještaju. Dok želite živjeti u najboljem mogućem prostoru, velika većina nas nažalost mora pripaziti na budžet.

Iako postoji nekoliko stvari na koje svakako želite potrošiti veće svote novca, postoje i mnoge stavke koje možete kupiti bez velikih novčanih izdataka.

Trebate li pomoć kako prepoznati što ćete potrošiti, a na čemu uštedjeti?

Krevet: potrošite
Dobar i kvalitetan noćni odmor i san jedna je od najvažnijih stvari koje morate učiniti za svoje tijelo. Ako možete, pokušajte potrošiti malo više na vrhunski madrac za krevet koji će vam pomoći da dobijete sate kvalitetnog sna koji vam trebaju.

Instagram / @benjaminjohnstondesign

Komoda: uštedite
Komode možete jeftino i jednostavno sami dodatno ''ušminkati''. Promijenite ručkice, ofarbajte je ili zalijepite ukrasne folije i tapete. Nema potrebe trošiti veliku svotu novaca, već samo malo truda.

Instagram / @archdigest

Kauč: potrošite
Sofa je glavna zvijezda svakog dnevnog boravka. Osim što vizualno mora biti lijepa i prezentirati vaš stil i ukus, važno je da je udobna. Uzmite dodatno vrijeme i koju kunu više te kupite kvalitetnu sofu. Na njoj ćete provesti sate i sate, što gledajući filmove, a što u popodnevnom drijemanju.

Instagram / @thelongeststay

Pomoćni stolić: uštedite
Uz sve prolivene kave i mrlje od čaša, a budimo realni, mnogi ga koriste i kao odmor za noge, nema potrebe trošiti puno novaca na stolić.

Intagram / @thedpages

Kuhinjski uređaji: potrošite
Ako kupujete velike kuhinjske uređaje, razmišljajte dugoročno i praktično. Kvaliteta uređaja iznimno je bitna, kao i uklapanje u vaš stil života i kuhanje. Pripazite i na garancije jer često se mogu pronaći uređaji s čak 5 godina garancije. Isto tako odaberite što bolji energetski razred pogotovo kada je riječ o frižideru, jer dugoročno svakako se isplati.

Instagram / @madduxcreative

Kuhinjska pomagala: uštedite
Ako niste po zanimanju profesionalni kuhar, nema potrebe da trošite novac na skupe noževe, daske za rezanje ili kuhače.

Instagram / @apartment_51

Zastor za tuširanje: potrošite
Možda vam na prvu zvuči neobično, međutim zastor je obično glavni vizualni fokus u svakom kupatilu. Dajte koju kunu više i kupiti si kvalitetan i vizualno zanimljiv zastor koji će čitavu kupaonu podignuti na višu razinu. 

Zara Home