Barack Obama, Einsten i Marilyn na neobičnom mjestu

| Design |

Alex Queral umjetnik je koji se bavi vrlo neobičnim poslom, naime on rezbari stare telefonske imenike. Alex, koji živi u Philadelphiji našao je čudesan način kako da nešto staro, što se više gotovo uopće ne rabi pretvori u nešto novo, prekrasno i neobično.

Kada pogledate njegova djela na prvi pogled uopće ne možete shvatiti o čemu se radi jer izgledaju kao kombinacija skulptura i crteža običnom olovkom. Alexova tema su poznate ličnosti pa je tako do sada između ostalih telefonski imenik pretvorio u Baracka Obamu, Marilyn Monroe, Alberta Einsteina, Mr. Beana, Fridu Kahlo, Jack Nicholsona i Clint Eastwooda.

Barack Obama by Alex Queral

“Moja fascinacija glavama i licima počela je kada sam bio student umjetnosti. Za mene, ljudska glave je prirodan izbor inspiracije zbog svoje mogućnosti ekspresije različitih osjećaja i upravo zato lica su glavna tema mojih radova. Telefonski imenik došao je kao spontani medij i poslužio je i više nego odlično.
Trodimenzionalna kvaliteta mojih takozvanih crteža povećava osjećaj samih osoba nego je to slučaj sa slikama odnosno običnim crtežima.

Rezbarenjem i farbanjem glava iz telefonskog imenika, slavim pojedince izgubljene u popisu tisuća anonimnih imena koja opisuju veličinu naše zajednice. Osim toga, sviđa mi se ideja stvaranja nečega vječnog iz nečega što se svake godine odbacuje kao smeće“.
Aley Qoeral najbolji je primjer kako se stare stvari mogu reciklirati, odnosno pretvoriti u nešto zaista vrijedno i prekrasno.

Albert Einstein by Alex Queral