Ara - Googleov prvi modularni smartphone na svijetu

| Design |

Dizajn smartphonea ne mijenja se toliko (koliko bi se mogao) jer je cijela tehnološka industrija isključivo fokusirana na širenje vlastitih hardverskih ograničenja. No Google je odlučio malo okrenuti ploču te je konačno predstavio vlastiti modularni smartphone pod nazivom "Project Ara" - prvi telefon dizajniran i proizveden od strane samog tehnološkog giganta.

Ara (Googleov modularni smartphone)

Telefon opremljen Android sustavom ima kostur napravljen od osnovnih funkcija telefona, uključujući i CPU, GPU, antene, senzore, bateriju i zaslon, a zatim korisnici mogu sami birati komponente od koji žele da im se sastoji telefon. Smartphone ima mjesta za šest komponenta redovitih veličina ili za 2 komponente dvostruke veličine i 2 komponente uobičajene veličine. Dakle, jednostavno i lako možete ubaciti kameru visoke razlučivosti, dodati glasniji zvučnik ili zamijeniti staru za bolju bateriju. Tako vaš telefon može biti drugačiji svaki dan.

Ara (Googleov modularni smartphone)

Google će s tvrtkama partnerima razviti liniju komponenti kao što su dodatna baterija za više uzbudljivih stvari, monitore za osobno zdravlje i fitness, glukometre za dijabetičare i senzore za kvalitetu zraka.

Zvuči obećavajuće? Zamislite mogućnosti! Ara jebudućnost telefona -poptuno osobni uređaj koji traje zauvijek!

Ara