Amabrush- prva automatska četkica za zube na svijetu

| Design |

Amabrush je automatska četkica za zube kojoj je potrebno samo 10 sekundi kako bi ih u potpunosti očistila.

Na razvoju ove fleksibilne četkice za zube koja vibracijom očisti zube u samo jednom kliku radilo se 3 godine. Zubna četkica ima mikrokanale koji prenose pastu na zube. Izrađena je od antibakterijskog silikona koja ubija 99, 99% svih bakterija i s obje strane ima ugrađene čekinje, koje s obje strane čeljusti čiste zube, dovoljno je mekana da ne ozljedi desni, ali i dovoljno jaka da očisti zube. Ovu četkicu vrlo je lako održavati, ispirete ju vodom baš kao i bilo koju drugu.

Amabrush tvrdi kako se za 10 sekundi bolje očiste zubi nego s klasičnom četkicom za zube, naime, ako je preporučeno da se zubi četkaju 120 sekundi, a zdrava osoba ima 32 zuba, od kojih svaki ima i tri površne, svaki zub zapravo četkao 1, 25 sekundi, dok ga Amabrush četka 10 sekundi jer čisti sve zube istovremeno. Ugrađeni mehanizam pjeni i na zube nanosi pravu količinu paste za zube, a integrirana baterija traje 28 četkanja.

Kapsule za zubnu pastu jednostavno se stavljaju na četkicu jedna kapsula traje duže od mjesec dana, cijena joj je 3 eura i dostupna je u tri okusa. Uređaj je univerzalan, odnosno odgovara svima i trenutno traži financijsku potporu na Kickstarteru.