Akrilni namještaj je must-have za male prostore

| Design |

Pinterest

Akrilni namještaj stapa se s prostorom i ostavlja dojam prozračnosti i ''nepostojanja'' te je idealan za male prostore. 

U posljednje vrijeme akrilni namještaj je postao prava alternativa drvenom namještaju i to zbog svoje jedinstvene osobine, proziran je.
Ova vrsta materijala predstavnik je jeftinijeg izbora materijala za namještaj, reflektira svjetlo, naglašava interijer i savršeno se stapa uz svaki dizajn unutarnjeg uređenja.
Jedna od kvaliteta akrilnog namještaja je dojam da zauzima malo, gotovo ništa prostora. Upravo njegova prozirnosti čini akrilni namještaj idealnim za uređenje manjih prostora kod kojih omogućava maksimaliziranje svakog dijela prostorije.
Naravno, akrilni namještaj ima i svoje mane. Prozirnost je isto tako i mana jer je svaki pa i najmanji trag prašine vidljiv te stoga zahtjeva često čišćenje.
Akril je prisutan pri izradi svih vrsta namještaja od pomoćnih stolića, blagovaonskih stolova i stolica do uredskog namještaja.
Iako preporučljiv u svim interijerima, akrilnom namještaju treba pristupiti s oprezom i dobro ga ukomponirati u postojeće uređenje jer je tanka granica između dobrog ukusa i interijera koja podsjeća na diskoteku kada se radi o ovoj vrsti namještaj.

Pinterest

Stolići za dnevni boravak od akrila
Akrilni namještaj sličan je staklenom, prostoru daje dodatnu eleganciju i prozračnost. Prozirnost akrila osnažuje i omogućuje ostatku interijera dolazak do izražaja. Preporučujemo kombinaciju zanimljivog tepiha sa stolićem od akrila jer će tekstura i boja tepiha ostati vidljive, a stolić će djelovati kao da lebdi u prostru.

Pinterest

Pomoćni stolić od akrila
Pomoćni stolići neophodni su u svakom prostru. Koristimo ih kao mjesto za odlaganje šalice kave, časopisa ili knjige pa sve do ukrasnih predmeta poput lampe ili vaze sa cvijećem. Ne zauzimaju puno prostora, a ako se odlučite za pomoćni stolić od akrila može proći čak i nezapaženo u prostoru, a dati mu dodatnu estetski vrijednost.

Pinterest

Blagovaonica
Pri uređenju blagovaonice akrilnim namještajem stvari postaju malo kompliciranije. Iako na prvu djeluje jednostavnijim izborom kupiti stol i stolice od akrila, možda bi trebali razmisliti o spajanju klasičnijeg namještaja s onim akrilnim. Odlučite se radije za klasični drveni stol kojem ćete dati dozu modernizma s akrilnim stolicama ili ipak akrilni stol uz koji će zanimljive stolice doći do izražaja. Dajte mašti na volju jer opcija je mnogo, a mi vam donosimo one najzanimljivije

Pinterest