Kako običnu spavaću sobu pretvoriti u modernu i udobnu?

| Design |

Kako osuvremeniti spavaću sobu?
Kako osuvremeniti spavaću sobu?

Ako vam je dosadila vaša jednostavna i obična spavaća soba u kojoj provodite gotovo trećinu svoga dana ili jednostavno smatrate da je vrijeme za promjene, pomiješajte uzorke i boje i stvorite svoju novu suvremenu i stilski osmišljenu spavaću sobu. Kako ne biste bili sami u tome, danas vam predstavljamo 9 načina kako i što učiniti spavaćoj sobi ne bi li je pretvorili u modernu i udobnu prostoriju u kojoj vam neće biti teško zaspati i ujutro se probuditi.

  1. Igrajte se s uzorkom
Igrajte se s uzorkom
Igrajte se s uzorkom

Kao što smo odmah na početku rekli uzorak i boja ključni su faktori u stvaranju moderne spavaće sobe i nemojte se bojati biti odvažni kada su oni u pitanju. Naprimjer, odlučili ste se za crvenu koja će spavaćoj sobi pridonjeti na strasti i čvrstoj izjavi koju ona sa sobom nosi (to se pogotovo odnosi na one vlasnike s jakim karakterom). Pomiješajte različite uzorke i teksture po zidovima, podu i presvlakama, a kako se ne biste uplašili svog tog uzorka, kombinirajte ih s običnom bijelim posteljinom, mekom jednobojnom vunom i jednostavnim crnim namještajem s čistim linijama.

  1. Običan zid pretvorite u nešto novo
Običan zid pretvorite u nešto novo
Običan zid pretvorite u nešto novo

Nemojte da vaš zid zjapi prazan – dodajte mu malo umjetnosti i malo zabave. Zidne naljepnice možete mijenjati gotovo svaki mjesec ako vam dosade, stoga možda su upravo one rješenje za vas. Nemojte se odlučiti za jednostavne cvijetove i leptire, budite kreativni poput ove mape londonske podzemne željeznice koja daje dozu suvremenosti i odmjerenu količinu boje.

  1. Unesite u sobu malo boje
Unesite sobi malo boje
Unesite u sobu malo boje

Inspiraciju pronađite u modernom namještaju iz sredine prošlog stoljeća i odaberite krevet tapeciran u živoj boji  kao što je ova sunčano žuta. Kako biste modernizirali prostoriju, dodajte bijelu i crnu posteljinu s kontrastnim bojama poput jarke narančaste i daškom plave. Obični bijeli zidovi, tamni podovi i minimalistički okviri namještaja ovu će shemu učiniti briljantnom, a razigrani prugasti tepih upotpunit će cijelu sliku.

  1. Povećajte svoju sobicu
Povećajte svoju sobicu
Povećajte svoju sobicu

Učinite svoj ugradbeni ormar u spavaćoj sobi neprimjetnim pomoću ogledala koji prekrivaju njihovu površinu. Zrcala će povećati količinu svjetlosti i potaknuti osjećaj otvorenosti unutar male i kompaktne spavaće sobe. Za moderan izgled, odaberite drvom uramljena ogledala koja će nadopunitit ostatak spavaće sobe. U maloj spavaćoj sobi, uvijek odaberite klizna vrata umjesto dvostrukih krilnih vrata na ugradbenim ormarima.

  1. Odaberite dramatičan krevet
Odaberite dramatičan krevet
Odaberite dramatičan krevet

Kao kontrast tradicionalnom baldahinu, izaberite moderan dizajn koji odiše glamurom poput ovog zadivljujućeg kreveta od mahagonija s uzglavljem od furnira ogrnut s finom tkaninom poput baršuna, lana i satena (samo za prave romantičare). Neutralni zidovi i zavjese savršeno uokviruju krevet, a kako bi se rekreirala jedinstvena dekoracija zida, odlučite se za izvorne vintage glazbene partiture ili stranice iz starih knjigama posložene uzduž zida.

  1. Ne zaboravite na jednostavnost
Ne zaboravite na jednostavnost
Ne zaboravite na jednostavnost

Dekorirajte sobu pomoću različitih nijansi bijele, krem i sive ako želite imati prostoriju koja vas smiruje i opušta. Kako ne biste spavaću sobu pretvorili u hladnu i golu prostoriju, boju dodajte pomoću jastuka na krevetu i teksture na posteljini. Jednostavno i brzo mijenjanje izgleda sobe možete postići sezonskim mijenjanjem boja i uzoraka na posteljini.

  1. Dizajnirate vlastitu chill-out zonu
Dizajnirate vlastitu chill-out zonu
Dizajnirate vlastitu chill-out zonu

Od svog nekorištenog kuta spavaće sobe stvorite vlastiti privatni otok za opuštanje s visećom ležaljkom. Slijedite trend inspiriran ukrašavanjem i korištenjem bogatih plavih i zelenih nijansi podebljanim motivima egzotičnih biljaka i životinja. Ukrasite sobu s nekim umjetnim tropskim biljkama, a zatim lezite i opustite se.

  1. Odaberite zlatnu
Odaberite zlatnu
Odaberite zlatnu

Kombinirajte jake nijanse roze s bljeskovima zlatne za lijepe spavaće sobe s daškom luksuza. Za pravi glamur izdvojite ključne dijelove pomoću zlatne poput ovog lustera koji visi iznad noćnog ormarića. Čiste linije mjedenog okvira kreveta savršeno se slažu s glatkim ružičastim uzglavljem. Dodajte toj raskošnoj malo svile ili satena kao posteljine i zaboravite na Hollywood.

  1. Nemojte se bojati mraka
Nemojte se bojati mraka
Nemojte se bojati mraka

Odaberite jednostavan namještaj od tamnog drveta, mekane zelene zavjese i tamno plavi baršun za toplu i privlačnu spavaću sobu koja će vas odmah uspavati. Ova je soba sve samo ne obična jer se pomoću umirujućeg murala s oblacima i mekanom sivom pretvara u spa centar iz kojeg nećete htjetit izaći. Vjerujte, nemate se razloga bojati tamnih boja.