Nakit s hrvatskim potpisom, 6 brendova koje volimo nositi

| Design |

 


Nakit je najbolji accessories svakom outfitu, bez obzira dali je jednostavan ili upadljiv. Komad nakita podignut će čak i najjednostavniju modnu kombinaciju. Nakit je zbilja bezvremenski, odaberite onaj koji pristaje vašem stilu i karakteru.

@perleraj_jewelry
 

Perleraj Katarina R
U radionici brenda Perleraj koja je pokrenuta 2010. godine nastaju preslatke narukvice i lančići koje možete prepoznati po oblačiću koji krasi većinu komada ovog decentnog i lijepog nakita, a u posljednjim kolekcijama umjesto oblaka možete birati između ananasa, srca, zvjezdice, sladoledića ili morskog konjica. Osnivačica brenda je Katarina Radnić, kreativka koja se jedno vrijeme paralelno bavila odvjetničkim poslom i izradom nakita, ali s vremenom je njezin brend postao prepoznatljiv i dizajn je pobijedio. Nakit je izrađen od perli i baziran na pozlati i srebru. Nakit je dostupan preko Facebook profila, a možete ga pogledati i u nekoliko trgovina u Zagrebu, Splitu i još nekim hrvatskim gradovima (popis trgovina možete pronaći na FB profilu).

Facebook Borboleta

Borboleta
Borboleta nakit, poznat ujedno i kao nakit za srećonoše, inspiriran je ljubavlju. Priča o Borboleti počinje poznatim citatom "Happy girls are the prettiest". Upravo taj citat dijelio se uz prvu narukvicu od crvenog konca s prepoznatljivim zlatnim leptirom. Ubrzo nakon toga, Borboleta je pokrenula paletu narukvica u različitim bojama, svaku s različitim simbolom i u pratnji citata iz filma, pjesme, umjetnosti ili književnog djela.
Borboleta nakit je jedan od omiljenih modnih brendova Hrvatica, pokrenut je 2012. godine, nakon čega je postao globalno prepoznatljiv brand i danas se može naći u brojnim svjetskim trgovinama. Borboleta djevojka samozatajna i svoja, neopterećena društvenim okvirima i normama i u životu bira samo ono što je ispunjava i čini sretnom. S Borboletom započinje jedno prekrasno prijateljstvo, koje nikada neće prestati. Narukvice na svilenom koncu s pozlaćenim ili srebrnim leptirima, baš kao i ogrlice možete pogledati na Facebook profilu naručiti putem web shopa, a i posjetiti na određenim lokacijama u Hrvatskoj.

@sexy_plexy

Sexy Plexy

Magistrice arhitekture, Iva Kreković i Sara Jurlin svoju su suradnju započele za vrijeme studija na arhitektonskom fakultetu, točnije 2012. godine kada su krenule u dizajn i izradu nakita od pleksiglasa. Brand Sexy Plexy danas je prepoznatljiv brend nakita za čiju se izradu osim pleksiglasa koriste i drugi materijali poput kože, metala, stakla i poludragog kamenja. Brend u svojim kolekcijama nudi statement komade, ali i one nježnije i nosivije komade. Ovaj zanimljiv nakit možete pogledati na Facebook ili Instagram profilu brenda.

@lana.and.love

Lana and Love
Lana and Love ime je hrvatskog brenda modnog nakita iza kojeg se krije minimalistički nakit koji odiše jednostavnošću,elegancijom i profinjenošću. Svaki komad je ručno rađen po mjeri kupca te time i jedinstven. U izradi koriste srebro i zlato, a kao dodatke bisere, poludrago kamenje i kristale. Najveća inspiracija za nakit je žena koja je decentna te istodobno drugačija i zanimljiva. Ona nenametljivo ostavlja dojam. Takav je i nakit Lana and Love. Svojom jednostavnošću uklopit će se u svaku modnu kombinaciju ili stil i učiniti ih posebnim.
Ovaj minimalistički nakit ukrašen šarmantnim detaljima kao što su srca, zvjezdice, biseri i šarene perlice dostupan je preko Facebook  i Instagram profila.

@minimejewelry

Mini me Jewelry
Iza ovog brenda koji nudi minimalističke i decentne ali efektne narukvice stoji Antonia Vlašić. Sve narukvice izrađuju se ručno od srebra i svilene trakice čiju boju možete birati. Ono što brend čini posebnim su nasmiješena lica na narukvicama koje su toliko lijepe i jednostavne da ne možete odoljeti da izaberete i nosite samo jednu.
Nakit je dostupan preko Facebook ili Instagram profila.

@mirtajewelry

Mirta Jewelry
Mirta jewelry možemo opisati kao decentan i vrlo elegantan nakit. Perfektno dizajniran nakit od zlata, srebra ili oksidiranog srebra koji u kombinaciji s dragim kamenjem ne može proći nezamijećeno, izrađuje arhitektica Andreja Šimić. Brend nudi mnogo toga, pa tako možete birati između naušnica (za neke ne morati imati ni probušene uši), prstenja, narukvica i lančića. Kako je nakit iznimno jednostavan i elegantan možete kombinirati mnogo komada, a i dalje nećete pretjerati, što je izvrsno, jer ovdje je sve tako lijepo da ne možete izabrati smo jedan komad. Kako bi vidjeli ovaj besprijekoran nakit posjetite Facebook ili Instagram profil.

@sovilj


Nenad Sovilj
Nenad Sovilj jedan je od najpopularnijih i najcjenjenijih hrvatskih dizajnera nakita prepoznatljiv po besprijekornoj eleganciji. Negov dizajn prepoznatljiv jednako u Hrvatskoj i u svijetu. Dizajner koji je svoju karijeru započeo 2005. godine svakom novom kolekcija naprosto oduševljava ljubiteljice nakita. Dizajner svaki komad nakita dizajnira i izrađuje vlastitim rukama u dugotrajnom procesu. Nakit je izrađen od materijala poput epoksidne smole, metala, poludragog kamenja, svilene čipke ili prepariranih insekata, ali koristi i dijamanta, rubina i smaragda. Nadahnuće pronalazi u kozmosu i drevnim kulturama. Nakit Nenada Sovilja možete pronaći u prekrasnom prodajnom prostoru u Amruševoj, kao i na Hvaru, a pogledati ga možete na Instagram profilu i web stranici.