5 načina kako pametno iskoristiti tapete

| Design |

5 načina kako pametno iskoristiti tapete
5 načina kako pametno iskoristiti tapete

Želite li dodati malo vlastitog kreativnog dodira svojim ukrašavanjima ovog proljeća? Iako vam se tapete čine možda demode, one su sve samo ne to – jedino što vam treba je pametno odabran dizajn i dobro ljepilo za tapete. Evo kako se igrati s uzorkom na zidovima, oko vrata i iza polica te stvoriti prostor kojem bi se divili mnogi dizajneri interijera.

5 načina kako pametno iskoristiti tapete koje kada vam dosade lako možete skinuti:

    1. Cvjetovi su apsolutni hit na tapeti
Cvjetovi su apsolutni hit na tapeti
Cvjetovi su apsolutni hit na tapeti

Praktična kombinacija cvjetova koju možemo vidjeti na prvoj slici veoma je atraktivna. No ako vam je to ipak malo pretjerno i ne paše vam, (ne zaboravite da uzorak na uzorak također može pristajati, samo mu dajte priliku!) postoje tapete s decentnim uzorkom cvjetova poput ovih bijelih na crnoj pozadini koji mogu svaku prostoriju pretvoriti u elegantno mjesto s dozom šika.

    1. Dodajte dozu humora
Dodajte dozu humora
Dodajte dozu humora

Dotjerate kupaonicu uz pomoć hrabrog, luckastog retro dizajna na tapetama. Za nadopunu koristite jednobojne palete i fine crteže za suptilan osjećaj klasike i nikako ne zaboravite na dobar humor koji bi svakoga nasmijao . Za maksimalni učinak i vizualni kontinuitet, neka tapete budu preljepljene preko svih slobodnih površina.

    1. Izravnajte zidove
Izravnajte zidove
Izravnajte zidove

Uz pomoć zidnih tapeta lako možete izravnati neravne zidove, jedino o čemu morate voditi brigu jest da koristite jednostavan uzorak umjesto prugica te da razbijete koncentraciju na zid pomoću teških umjetničkih djela koji će plijeniti pažnju.

    1. Napravite police koje se ističu
Napravite police koje se ističu
Napravite police koje se ističu

Police će se najbolje isticati ako iza njih postavite tapete koje će to učiniti za njih. Odabirom prave boje i uzorka moći ćete napraviti pravi mali art kutak u kojem vam gotovo više ništa neće biti potrebno kao dekoracija.

    1. Budite kreativni s prugama
Budite kreativni s prugama
Budite kreativni s prugama

Unestite suvremenost u klasične kuće – gornja polovica zida neka bude opunjena s okomitim prugama, a protutežu napravite s vodoravnim prugama ispod njih kako zid ne bi izgledao previsoko. Zbog stvaranja kontrast neće vam se činiti da je uzorak starinski.