4 boje zidova koje mogu umanjiti vrijednost vašeg doma

| Design |

Nije tajna da s određenim bojama u uređenju interijera teško možete pogriješiti, pa tako neke boje nikada ne izlaze iz mode, crvene sobe privlače pažnju, a zeleni prostori gotovo da vam jamče da je upravo to prostorija u kojoj se možete u potpunosti opustiti.

Prema izvješću tvrtke Zillow Digs postoje 4 boje koje nekretninama „spuštaju“ cijenu. Do zaključka su došli kada su usporedili više od 50 tisuća nedavno prodanih kuća i ustanovili kako su kuće ili stanovi obojeni u određene boje postigle manje cijene od one koja je bila predviđena, odnosno od procijenjene vrijednosti određene kuće.
Agente nekretninama najviše je iznenadila činjenica da kupci ne vole bjelkaste i prostorije obojene u boju „ljuske jaja“, kuće u kojima su kuhinje bile u tim bojama prodane su za manje iznose od predviđene procjene. Iako se bijela čini kao sigurna boja, mali prostori, recimo sićušne kuhinje kupcima znaju izgledati mrtvo ili isprazno.

Jedna od boja koju dizajneri „mrze“ je Pantone 448 C boja, u opisu to bi bila smećkasta ili tobacco boja, tu nijansu čak su prozvali najružnijom bojom na svijetu pa ne iznenađuje da se našla na popisu. Spavaće sobe ili kupaonice u ovim nijansama odbile su kupce ili snizile cijenu. Kupci su također spremni manje platiti za prostore u terracotta nijansama.

Kod sive boje u najvećoj mjeri ovisi nijansa, pa su tako svjetla ili nježno siva u slučajevima prodaje nekretnina svakako bile sretnije rješenje nego siva u zagasitim i tamnim nijansama.