150 godina star viktorijanski dom u novom ruhu

| Design |

Obnova s kojom su se u koštac uhvatio tim iz McGarry-Moon arhitektonskog studija, oživljava stoljeće i pol staru viktorijansku kuću te je pretvara u dom nadahnut suvremenim dizajnom. Obnova ove ciglene vikendice uključuje i proširenje, pretvarajući stražarnicu kod ulazne kapije u novo mjesto stanovanja.

Smješten u Kingstonu na Temzi u Velikoj Britaniji, ovaj viktorijanski dom je označena kao povijesna zgrada te spada u područje konzervacije. Imajući integritet izvorne kuće na umu za vrijeme obnove, bio je apsolutno ključan. Sada rezidencija broji glavnu originalnu kućute dodatani prostor za život na dva kata sa zasebnim vrtnom do kojeg se lako dolazi nogostupom.

Izvorno popločana fasada jedan je od udranih elemenata. Dodatni sagrađeni objekt nadopunjuje sa staklenim eksterijerom i suptilnim detaljima te tako dozvoljava izvornoj povijesnoj fasadi da ponajviše istakne.

Bilo je pitanja vezanih uz okoliš i održivost - betonski zidovi i podovi daju veću energetsku učinkovitost od alternativnih materijala, dok zeleni krov filtrira zagađivače iz vode kako bi osigurali da se zagađena voda ne distribuira u okolno područje. Stara stabla koja okružuju bazen sačuvana su tijekom izgradnje.