100-godišnja osnovna škola pretvorena u stambeni kompleks

| Design |

Libby Kirwin radila je s investitorom na obnovi stare povijesne osnovne škole u srcu Newporta na Rhode Islandu. Tako je škola koja je djelovala 118 godina prije zatvaranja 2009. godine, dobila potpuno novi smisao i namjenu.

Redizajn školske zgrade uključivao je prenamjenu u 13 stanova s povijesnim karakterom u centru Newporta, stoga su dizajn uključeni brojni elementi arhitektonskog interesa, uključujući drvene podove, izložene drvene i metalne grede te izložene opeke koje pridodaju na šarmantnom karakteru prostora.

Libby Kirwin

Kirwin je uredila stanove u casual stilu. Ona koristi razne uzorke na tepisima i jastucima unutar prostora kako bi naglasila neutralne komade kao što su kauč i krevet. Jedna od spavaćih soba, na primjer, ima plave i narančaste tonove sadržane u umjetničkim djela te narančaste, bijele i koraljne noge stolica.

Kako se plaža nalazi nedaleko od stambenog kompleksa, atmosfera s plaže preselila se i u interijer pa tako imamo prilike vidjeti ukrase kao što su zvjezdača i jedrilica na policama u dnevnom boravku, dok kupaonica ima fotografiju koja visi na zidu s morem i pijeskom.

Libby Kirwin