10 jednostavnih rješenja za uređenje dječje sobe

| Design |

Uređenje dječje sobe zna biti izazov, a mi vam danas predstavljamo deset najjednostavnijih rješenja za preuređenje dječje sobe tako da kutak vašeg mališana ili tinejdžera izgleda savršeno

1. Odvojte dio za učenje

Starijoj djeci je potreban poseban prostor za rješavanje domaćih zadataka i učenje. Bijeli sto i dvije stolice pretvoriti će dei sobe u jednostavno uređen kutak za učenje, a svakako osigurajte odgovarajuću rasvjetu kako bi se izbjeglo naprezanje očiju.

2. Napravite skrovište

Dječjoj sobi je potreban fokus – nešto posebno što će s ponosom pokazivati prijeteljima. Ako objesite zavjesu preko jedne strane kreveta, napraviti ćete simpatično skrovište idealno za dnevnu igru.

3. Monokromatski utjecaj

Istraživanja pokazuju da bebe vole upadljive šare u crno-bijelom prostoru. Dodatna prednost monokromatskih dječjih soba je to što se one mogu obogatiti šarenim detaljima, tako da se sviđaju i tinejdžerima i sasvim maloj djeci.

4. Uklopite prostor za odlaganje

Mnoga dizajnerska rješenja za krevete danas obuhvaćaju sanduke za odlaganje stvari, koji su neophodni djeci svih uzrasta, a naročito su korisni u prostoriji u kojoj nema dovoljno prostora za ormare. Jedno od takvih rješenja je krevet ispod kojeg je skriven sanduk za odlaganje na kotačiće ili na uvlačenje.

5. Koristite smjele boje

Umjesto Barbie pink boje, odlučite se za sofisticiraniju nijansu, upotpunjenu šarenim detaljima poput zavjese koja je prikazana na slici. Ovo je financijski isplativo rješenje i savršeno odgovara djeci svih uzrasta.

6. Birajte zastore s ilustracijama

Ukoliko želite hladniju i smireniju atmosferu u dječjoj sobi, skinite suvišne slike sa zidova i opredjelite se za šarene zavjese, koje i sami možete oslikati.

7. Paneli od otpornih materijala

Ovakvi zidni paneli mogu odoljeti mnogim oštećenjima i idealna su površina za lijepljenje postera, tako da ne ostaju mrlje na zidovima.

8. Odaberite maštovitu rasvjetu

Kao alternativa noćnom svjetlu ili stolnoj lampi, lampice raspoređene po zidu ili po postolju kreveta osigurati će dosta svjetlosti i izgledati će privlačno i starijoj djeci. Uvijek birajte LED lampice jer su hladne na dodir.

9. Osmislite umirujuću fresku ili tapete na zidu

Plava i zelena boja smatraju se najprikladnijima za spavaću sobu zbog svojih nijansi s umirujućim efektom. Smirujuća freska ili tapete mogu osigurati savršenu pozadinu koja će razbuktati maštu male djece, dok će uz odgovarajuće detalje soba starije djece izbjeći sterilan izgled.

10. Pomiješajte boje i teksture

Ne moraju se sve boje u sobi slagati jedna s drugom – postignite eklektičan izgled mješavinom različitih materijala i nijansi. Opredijelite se za cvjetne motive, točke, pruge i mješavinu nijansi iste boje, kako biste ipak izbjegli pretjeranu zbrku.