Vrhunska arhitektura u srcu Sarajeva - Pino Nature Hotel

| Architecture |

Hotel Pino Nature, Sarajevo, Trebević

Noootvoren hotel Pino Nature vraća Trebeviću stari sjaj

Svečano otvorenje ovog neobičnog planinskog hotela održano je prošli tjedan u prisustvu brojnih gostiju i predstavnika medija, a već je od samog otvorenja zarobio srca svih posjetitelja.

Hotel Pino Nature izgrađen je na mjestu nekadašnjeg hotela Prvi šumar na Trebeviću, u srcu Sarajeva, a investitor izgradnje hotela je Tarik Jašarević, ujedno i vlasnik oznate turističke agencije "Relax tours" iz Sarajeva.

"Namjera nam je da ovaj objekat bude 'dnevni boravak Sarajlija'. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za 10 minuta na Trebeviću i to na oko 1000 m nadmorske visine, što je i naša konkurentska prednost. Za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh. arhitekt Amir Vuk Zec. Hotel posjeduje 22 sobe i 2 apartmana, kongresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu, te restoran ", kazala je Aida Terzić, direktorica marketinga PINO NATURE HOTELA.

Bajkovit hotel smješten je u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi Šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a zasigurno je već po samom otvaranju, na prvu, osvojio i simpatije građana, kao i turista koji doslovno svaki vikend zakrče ceste koje vode do Pino hotela.

Hotel Pino Nature, Sarajevo, Trebević
Hotel Pino Nature, Sarajevo, Trebević

„Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras“, naglasio je arhitekta Amir Vuk Zec.

Gosti nisu krili oduševljenje prilikom obilaska hotela i osobno su se mogli uvjeriti u kvalitetu materijala od kojih je izrađen, kao i uslugu osoblja. Restoranska ponuda bazirana je na eko i zdravoj hrani te su odvojene prostorije pušača i nepušača.

„Otvaranje ovog hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju naš grad. Raduje me činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema visokim svjetskim standardima“, naglasio je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo.

Pino Nature Hotel ima zelenu terasa od oko 400 kvadratnih metara s koje se pruža pogled na krajolik. Šetnjice, biciklističke staze, trim staze i igralište te baby ski-lift građanima su dostupni besplatno za korištenje. Dodatni vanjski radovi i sadržaji oko hotela bit će završeni do ožujka.

Detaljnije informacije pronađite na njihovoj stranici http://www.pino-hotel.com/bs