Svjetsko priznanje hrvatskim arhitektima za hotel D-Resort Šibenik

| Architecture |

Hotel D-Resort Šibenik projektiran od strane arhitekta Nikole Bašića (arhitektura) i arhitekta Marka Murtića (interijer) nominiran je za prestižnu nagradu „The International Hotel and property award“  koja bira najbolja dizajnerska rješenja poznatih svjetskih hotela. D-Resort Mandalina Šibenik nalazi se među 7 finalista za nagradu na svjetskoj razini i među 4 u Europi, u kategoriji hotela manjih od 200 soba.

 „The International Hotel and property award“ nagrada je „The Design Awardsa“ i vodećeg dizajnerskog časopisa u Velikoj BritanijiDesign Et Al“, koju karakterizira glasovanje otvoreno za profesionalce iz svijeta dizajna  ali i za sve čitatelje, klijente i korisnike. Iz „The Design awardsa“ poručuju kako im je cilj pružanje osvrta na dizajn, prepoznavanje talenata i kreiranje prilika. Tragaju za mjestima koja inspiriraju osjetila u dizajnerskom smislu, a dodjela glavnih nagrada održat će se u petak, 16.09. u Cipriani Hotelu u Veneciji.

Hotel D-Resort Šibenik

Unutrašnjost D-Resort Mandaline rijetki je primjer integracije arhitekture i interijera što je rezultiralo i jednim savršeno integriranim projektom. Glavni koncept bila je kreacija vlastite, moderne vizije mediteranske arhitekture, u potpunosti nanovo oblikovane i lišene globalizacije, kao i globalnih trendova u hotelijerstvu. Kreirana je vlastita vizija mediteranske arhitekture s osjećajem za baštinu koja dominira vizurama grada Šibenika. Kao osnovni materijal u gradnji korišten je bijeli cement oblikovan u drvenim kalupima, a koji je poslužio i kao skulpturalni element u eksterijeru i u interijeru. Dizajnerski elementi u interijeru od sirovo su rezanog hrasta čija je tekstura, toplina i boja odlično promišljen kontrast betonskim zidovima. Skulpture, keramički zidovi i umjetnička platna dodatno naglašavaju kod posjetitelja osjećaj da se nalazi na jednom doista posebnom mjestu. Umjetnost je sastavni dio D-Resorta.

Hotel D-Resort Šibenik

U EMUR STUDIU za ovaj projekt osmišljeni su, dizajnirani i proizvedeni namještaj, rasvjetna tijela i tepisi pod zajedničkim imenom STUFF – brenda kojim je naglašena jedinstvenost D-Resorta.

„STUFF je superior design brand namijenjen opremanju modernih turističkih i institucionalnih interijera, ali i privatnih stambenih objekata. Napomenuo bih da je STUFF moderan, ali prije svega funkcionalan dizajn široke primjene izrađen od vrlo kvalitetnih materijala. Našim namještajem uređen je interijer hotela D-Resort Mandalina u Šibeniku, a za potrebe hotela dizajnirali smo i proizveli više od 30 komada namještaja“, izjavio je Marko Murtić, poznati hrvatski arhitekt i dizajner interijera, koji je interijer finalizirao uz pomoć kolegice arhitektice Ane Aščić.

Nominacija u sklopu „The International Hotel and property award“ i ulazak u društvo najboljih svjetskih hotela potvrda je izvrsnom projektu kojeg od otvorenja prošlog ljeta bilježi veliku popularnost među domaćim i stranim turistima.

Hotel D-Resort Šibenik