Nebeska šetnica na Biokovu - pogled vrijedan osam milijuna kuna

| Architecture |

 

U sklopu EU projekta “Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“ na Biokovu se gradi jedinstveni turistički sadržaj– nebeska šetnica Skywalk.

Naime, Skywalk je prvi i jedinstveni vidikovca u Hrvatskoj izgrađen u obliku polukruga ili luka, s podom i ogradom izrađenom u potpunosti od stakla, kako bi se dobio osjećaj nebeske šetnje, po uzoru na nebesku šetnicu nad Grand Canyonom u SAD-u.

Instagram/@luba_docenko

Skywalk  se nadograđuje na već postojeći vidikovac u zoni posjetiteljske infrastrukture „Stara Vlaška“ te će biti smješten 12 metara od ruba na visini od 1228 metar, a sam projekt bi trebao biti završen i spreman za posjetitelje u 2021.godini, iako je glavna konstrukcija već završena.

Instagram/@luba_docenko

Doživljaj lokacije i atraktivni pogled na Makarsku rivijeru, Jadran i otoke naglašen je prilaskom samom vidikovcu koji je uzdignut u odnosu na prilaznu cestu te sadrži element iznenađenja.

Skywalk dio je ulaganja u Park prirode Biokovo, sa svrhom održivog korištenja prirodne baštine, s kojim se želi postići povećanje obrazovnog kapaciteta posjetitelja PP Biokovo, kroz razvoj edukativnih programa i sadržaja.

Instagram/@t_loncar