Znanstveno dokazano: ženama je potrebno VIŠE sna nego muškarcima!

| Lifestyle |

Sretne majke u prosjeku preživljavaju sa šest sati razbijenog sna svake noći  te su ozbiljno uskraćene na području spavanja i odmora zbog svojih voljenih mališana. Sigurni smo da se i drugi roditelji mogu poistovijetiti s ovom pričom, no najnovija istraživanja sada dokazuju da žene općenito trebaju više sna od muškaraca.

Prema dr Jimu Horneu, britanskom vodećem stručnjaku koji se bavi proučavanjem sna, u članku objavljenom u Daily Mailu objašnjeno je da žene u prosjeku trebaju dvadeset minuta više sna od muškaraca. Istraživač je naglasio da žene zbog mogućnosti multitaskinga koriste više stvarne količine mozga nego muškarci što dovodi do veće potrebe za spavanjem. U osnovi, što više koristite svoj mozak tijekom dana, to se više trebate odmoriti.

Nacionalna zaklada Sleep preporuča:"U borbi protiv nesanice pobijedite redovitom tjelovježbom, rutinskim pospremanjem kreveta, rutinskim spavanjem i buđenjem, ograničavajući unos kofeina i alkohola i poboljšanjem okoliša sna . Ako nesanica potraje, žene moraju razgovarati sa svojim liječnikom o snu i odrediti druge mjere koje mogu poduzeti kako bi poboljšale svoj san. "