Znakovi koji vam pokazuju da ne biste trebali dijeliti financije s partnerom

| Lifestyle |

Instagram/ @weddingphotomag

Odnosi su puni smislenih prekretnica, od prvog poljupca, do prvog puta kada kažete „volim te“, do trenutka kada se uselite zajedno.

Još jedna velika prekretnica u vašem odnosu dolazi kada ste spremni kombinirati svoje financije.

Novac nije šala, a usklađivanje proračuna i troškova s partnerom nešto je o čemu treba dobro razmisliti. Iako se vaš partner može činiti dobro, budno pripazite na crvene zastave koje pokazuju da ne biste trebali dijeliti novac s partnerom.

Dijeljenje novca puno je više od pukog dijeljenja računa nakon ručka ili večere. Spajanje vaših financija veliki je korak i, kao takav, znači da s partnerom vidite budućnost koja je daleko veća od onoga što želite učiniti za vikend.

I premda ideja dijeljenja budućnosti može biti uzbudljiva, u nju također treba pažljivo ući. Svatko ima svoje financijske navike i financijsku povijest, a ovo su stvari na koje biste trebali obratiti pozornost i uzeti kao upozorenje da ne biste trebali spajati svoje financije s vašim partnerom.

Troše više novca nego što zarađuju

Ako vaš druga polovica stalno troši novac lijevo i desno, ali uvijek prima obavijesti o isključenju, račune za upozorenje o dugovanju i ne obraća pozornost na njih, to je glavna crvena zastava. Ovo je znak upozorenja da vaš partner troši više nego što zarađuje. Takve navike nemaju dobar financijski smisao i, ako počnete dijeliti novac, mogle bi vas uvući u financijske probleme te iscrpiti vaše  resurse.

Pokrivaju troškove nekome drugome

Iako je lijepo vidjeti druge da žele pomoći nekome do koga im je stalo, to veliko srce ponekad zna biti veliki financijski probleme. Ako je vaš partner velikodušan, ali nema dovoljno prihoda za to, uzmite to u obzir. Neko tko želi biti dobročinitelj, ali ne može si priuštiti da to bude, ne bi smio to raditi, a ako to radi, to je crvena zastava.

No, svaka je situacija različita. Ako vaš partner ima bolesnog roditelja kojem je potrebna 24-satna medicinska skrb, a on im je pružatelj primarne skrbi, pokušajte biti što razumljiviji. Ni vašem partneru ne može biti lako snositi financijsku odgovornost.

Vaš partner trenutno ne radi

Podrška partneru kada izgube posao dio je odnosa u ljubavnoj vezi, ali to ne znači nužno i financiranje njihovih potreba. Ako je vaš partner nezaposlen i aktivno ne traži posao, možda će vas smatrati lakšim rješenjem svog problema. Ako ste oboje u redu s tim da vi financirate svog partnera, palac ide prema gore, ali ako niste, bolje je pričekati dok vaš partner ne bude zaposlen prije nego što počnete dijeliti novac i financijska sredstva."

Zaključak

Ako vidite neke od ovih znakova, držite svoje bankovne račune odvojeno od svog partnera. To ne znači da nećete voljeti, podržavati i pomagati svom partneru kada im pomoć zatreba. To samo znači da radite sve što možete kako biste sebi garantirali udobnu, financijski pametnu budućnost.