Znakovi da se vaša veza bliži kraju

| Lifestyle |

 

Stručnjaci smatraju da se bol nakon prekida ljubavne veze može usporediti s boli koju osjećamo nakon gubitka voljene osobe.

Bez obzira na to jeste li s nekim nekoliko godina ili nekoliko mjeseci, uvijek je teško prekinuti vezu jer vam se javlja nekoliko pitanja. Što ako požalite? Što ako strašno reagirate? I kako možete razlikovati potrebu za pauzom u vezi i potrebu da se zauvijek rastanete?

Prekid veze postaje posebno složen kada postoje i drugi ljudi, poput djece ili zajedničkih prijatelja. Ali ako vam se čini da postajete dosadni i frustrirani ili ste možda shvatili da zapravo niste toliko kompatibilni sa svojim partnerom kao što ste mislili, prekid može biti prava odluka za oboje.

Ako niste u mogućnosti razgovarati s partnerom o bilo čemu spornom, a da se pri tome ne posvađate, onda je to veliki znak da prekinete vezu. Ljutnja i negativnost znak su duboko ukorijenjenih pitanja između vas i vašeg partnera i to može značiti da će stvari na kraju postati još gore.

Možda u vezi imate trenutke kada se osjećate kao da ne možete biti to što jeste. To je uobičajeno u vezama koje se bliže kraju.

Ako stalno pratite raspoloženja svog partnera i ponašate se tako da minimizirate rizik da postanu uznemireni, ljuti ili nasilni, tada znate da u vezi nešto nije u redu.

Odnosi mogu biti svakodnevni, ali trebaju biti i zabavni. Barem bi trebali biti ako će potrajati. U odnosima se treba osjećati ugodno, ali i uzbudljivo. Trebalo bi da se osjećate sretno zbog provođenja vremena s partnerom.

Iako nitko ne zna kako je u određenoj vezi, osim to dvoje ljudi, ako vaši najbliži prijatelji misle da je vaš partner loš izbor za vas, trebali biste poslušati što misle jer oni ponekad mogu vidjeti stvari koje vi ne možete.

Ponekad samo pomisao da trebate početi ispočetka vezu s nekim drugim može zaustaviti nesretne parove da prekinu loše veze, a to nije dobro. Tek kada se oslobodite loše veze, shvatit ćete da postoji puno bolji, uzbudljiviji i značajniji odnos za vas.