Znak koji pokazuje da ste u sretnom braku

| Lifestyle |

 Instagram/ @erik.forsgren

Iako se skoro svi novopečeni mladenci tijekom prve godine braka udebljaju bar po nekoliko kilograma, to vas uopće ne bi trebalo brinuti jer je najnovije istraživanje potvrdilo da je debljanje u braku jedan od pokazatelja sretnog bračnog života.

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Central Queensland je pokazalo da sretni parovi “nabace” nekoliko kilograma tijekom prve godine braka. U istraživanju je sudjelovalo više od 15 tisuća odraslih osoba.

“Sretni parovi hrane se zdravije, no debljaju se više nego oni u nesretnim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo proveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim zaključcima”, pojasnila je voditeljica istraživanja Stefani Shoppe.

Ono što je istraživanje još pokazalo je da su sretni parovi nepušači, ne konzumiraju brzu hranu i rjeđe konzumiraju alkoholna pića pa iako se hrane zdravo dobivaju na kilaži, a razlog za to je što jedu u većim količinama.

“Bračni partneri su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer ne moraju paziti na svoju liniju kako bi privukli nekog zato što već pokraj sebe imaju osobu s kojom žele provesti cijeli život”, kazala je Stefani

No, stručnjaci smatraju kako bi sretni bračni parovi ipak trebali naći neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi potrošili kalorije i održali svoju tjelesnu težinu.