Žene samci sretnije su do muškaraca samaca

| Lifestyle |

Instagram / @yara_michels

Same i sretne? Da! Žaljenu i suosjećajnim pogledima konačno je došao kraj! Žene ne moraju nužno imati muškarca kako bi bile sretne, no s druge strane, one muške, ova situacije izgleda malo drugačije. Ono što smo zapravo oduvijek znali, sada je i službeno potvrđeno.

Istraživanje koje je proveo Mintel, pokazalo je kako je 61 posto anketiranih žena zadovoljno svojim samačkim statusom u odnosnu na samo 49 posto muškaraca. Doduše, sreća samaca varira u odnosu na njihovu dob. Žene u dobi do 45 godina sretne su svojim samostalnim životom, a gotovo trećina žena u dobi između 45 i 65 godine je vrlo zadovoljna svojim samačkim životom.

Instagram / @yara_michels

Ovaj podatak može se objasniti činjenicom da žene uspijevaju bolje nego muškarci kada je riječ o društvenom životu. Žene imaju veću i prošireniju društvenu mrežu od muškaraca te su rijetko osamljene zahvaljujući snažnim prijateljstvima koje grade kroz čitav život. Također, žene samci aktivnije su u društvenom životu i češće se druže i izlaze od onih koje su u vezama.