Žene s većom guzom su pametnije i zdravije?

| Lifestyle |

Kako do što bolje guze u mjesec dana?
Žene s većom guzom su pametnije i zdravije?

 Znanstvenici s Oxford sveučilišta otkrili su da su žene s guzama većim od prosječnih ne samo znatno inteligentnije, nego i puno otpornije na kronične bolesti!

Kako prenosi ABC News, rezultati su pokazali da žene s većim stražnjicama imaju nižu razinu kolesterola u tijelu i vjerojatnije je da će proizvoditi hormone koji metaboliziraju šećer. U tom slučaju, žene s većim guzama teže će dobiti dijabetes ili srčane probleme. I veća guza zahtjeva višu razinu omega-3 masnih kiselina u tijelu - koje dokazano(!) pospješuju razvoj mozga.

Istraživači su također otkrili kako su djeca rođena od žena sa širim bokovima, intelektualno superiorna djeci čije su majke nešto tanje, manje zaobljene građe.  

Jednostavnim vježbama do SUPER guze!
Jednostavnim vježbama do SUPER guze! (arhiva wall.hr)

U istraživanju je sudjelovalo preko 16,000 žena, a u opseg nisu bile uključene žene s umjetnim stražnjicama.

Žene s većim guzama također imaju i višu razinu leptina u tijelu, hormona koji je odgovoran za regulaciju težine te dinopektina, hormona koji je povezan s protu-upalnim i anti-dijabetskim atributima. Mano tkivo koje se nalazi na ženskoj stražnjici "hvata" štetne masne stanice te tako sprječava kardiovaskularne bolesti. 

Plus: nedavne male studije sa sveučilišta u Kaliforniji i Pittsburghu otkrile su da žene s većim stražnjicama, širim bokovima i užim strukom također mogu živjeti duže!