Želite u potpunosti iskoristiti dan? Probudite se u ovaj sat!

| Lifestyle |

Buđenje

Dok sigurno nismo svi ranoranioci po prirodi, postoji obilje dokaza koji ukazuju na to da je rano buđenje ključ za produktivniji i uspješniji dan. Stoga se neprestano trudimo ne pritisnuti odgodu na alarmu i slijediti svoju savršenu jutarnju rutinu kako bismo imali obećavajući dan.

No postoji li određen sat buđenja koji će vam osigurati da iskoristite najviše od svog dana? Dvojica bivših Navy SEALs-a pronašli su magičan sat i razlog zbog kojeg se želite probuditi tada - Jocko Willink i Leif Babin, osnivači su jedne od vodećih konzultantski tvrtki pod nazivom Echelon Front i autori knjige koja je broj jedan na listi New York Timesa "Extreme Ownership".

"Samo s praktične strane, ako se probudite rano ujutro, kao na primjer u 4:30 ujutro, imat ćete ponešto slobodnog vremena za sebe, da se pobrinete za stvari koje su vama istinski važne", rekao je Willink za Business Insider. Ako se probudite u 04:30, kasnije tijekom dana, imat ćete vremena za sve i svašta u vašem životu - magičan je to sat kad svi ostali još spavaju pa je vrijeme potpuno prepušteno vama.
Prednosti su dvojake.

Willink je spomenuo "odmah-ustani samodisciplinu" koju je važno prakticirati kada je u pitanju rano vrijeme za buđenje. Vaše vlasništvo nad danom počinje čim se ustanete iz kreveta i postavite pozitivan ton za sve što slijedi.