Zdrave namirnice koje će vas 100% zasititi

| Lifestyle |

@thefirstmess

Ponekad vas zdrava prehrana može iznevjeriti u smislu zadovoljstva - čak i ogromna salata s mnogim supernamirnicama može ostaviti osjećaj da se niste zasitili dovoljno. No, umjesto da posegnete za rafiniranim ugljikohidratima u trenutku očaja, razmislite o konzumaciji jedne (ili više) od sljedećih pet zdravih namirnica.

Prepuna proteina i vlakana, ova će vas zdrava hrana dobro zasititi pa će te tako zaboraviti na hladnjak neko vrijeme:

Jaja: Savršen dodatak svakoj salati, juhi ili quinoi, jaja imaju više od šest grama proteina. Tvrdo skuhana za užinu ili ih dodajte u svoj sljedeći obrok.

Šparoge: Sa samo tri kalorije, obilje antioksidansa i dozom vlakana, šparoga je savršena za osjećaj sitosti te kao dodatak svakom jelu i salati.

Zobena kaša: Iako nisu sve zobene kaše napravljene jednako, organski spoj i superhrana prepuna vlakana zasiti će vas do ručka. Za više vlakana odaberite veću zob.

Prokulice: S minimalnim iznosom kalorija i tonom vlakana, prokulice su savršen poslijepodnevni snack ili dodatak večeri. Probajte ih ispeći na žaru.

Leća: Pola šalice leće ima 10 grama proteina, 6 grama vlakana i samo 120 kalorija. Leća je odlična namirnica koju možete pripremiti ranije i neće promijeniti okus.