Zavirite u preuređeni hotel Park, najljepši splitski hotel

| Lifestyle |

Jedan od najstarijih i najljepših splitskih hotela, Hotel Park, koji je od svog osnutka 1921. godine poznat kao središte brojnih društvenih događanja u Splitu i regiji za pet dana nakon rekordne obnove i nadogradnje od samo deset mjeseci otvara svoja vrata.

Hotel Park, Split

Hotel Park poznat je među brojnim turistima, poslovnim ljudima, uglednicima, ali i samim Splićanima kao hotel s najljepšom terasom u gradu Splitu, ali i šire. Ovo kultno mjesto u gradu pod Marjanom smjestilo se nedaleko stare gradske jezgre, na elitnoj lokaciji neposredno uz najpoznatiju splitsku plažu Bačvice.

Hotel Park, Split

Sa svim promjenama koje donosi njegov novi izgled, hotel Park ostaje vjeran tradiciji i dosadašnjoj atmosferi te klasičnom, elegantnom i sofisticiranom uređenju s daškom modernizma. Obnova prema projektu poznatog i uglednog arhitekta Emila Šverka povećala je smještajni kapacitet hotela s 57 na 73 luksuzne i prostrane sobe što uključuje šest apartmana, a nova, zaslužena kategorizacija hotela je 5 zvjezdica. Osim apartmana, hotel Park nudi i poslovne, dvoetažne sobe koje imaju ugrađeni ured što pokazuje kako su mislili i na svoje poslovne goste koji u njihov hotel dolaze poslom i van turističke sezone te se time pozicioniraju i kao ozbiljni business hotel.

Hotel Park, Split

Investitor Potestas tako je u obnovu i nadogradnju hotela Park te splitski i hrvatski turizam uložio ukupno 10 milijuna eura od čega je dio uspješno dobiven iz Europskih fondova što je još jedan pozitavan primjer kvalitetnog europskog projekta.

Hotel Park, Split

Dizajn interijera potpisuje dizajnerica Anita Udvardy koja je uspješno uskladila dosadašnju tradiciju ovog kultnog hotela i njegove vrijednosti s modernim trendovima uređenja u hotelskom sektoru, suvremenim standardima, željama budućih gostiju i modernom tehnologijom.

Hotel Park, Split

U hotelu prevladavaju bež i sivi tonovi s pokojim detaljima u crnoj, tamno plavoj, smeđoj ili tirkiznoj, ovisno o prostorijama. Interijer je uređen u art deco stilu s modernim pomakom koji odaje bezvremensku eleganciju i daje jednu notu profinjenosti.

Hotel Park, Split

Sav namještaj koji je odličan spoj modernog i tradicionalnog izrađen je po nacrtima dizajnerice interijera, a na zidovima hotela nalaze se fotografije grada Splita iz tridesetih godina i početaka ovog zaista kultnog hotela koji služi na ponos gradu Splitu.

Hotel Park, Split

Povijesna priča, duga tradicija i vrijednosti starog vremena kojima je bogat ovaj hotel utkane su i u rebranding hotela kojeg potpisuje splitski dizajnerski dvojac Carli+Sosa.

Hotel Park, Split

Da je hotel Park pravi hotel 21. stoljeća i da je zadovoljstvo domaćih i stranih gostiju njihov primarni zadatak dokazuje i činjenica da se na parkiralištu hotela nalazi i prva punionica za električna vozila u Splitu.

Hotel Park, Split

Neki od bogato opremljenih soba i apartmana dolaze i s vanjskim jacuzzijem, a hotel ima i luksuzni Priska Spa by Filomena centar s fitness dvoranom koji je dostupan i vanjskim korisnicima, novo napravljeni vanjski bazen na predivnoj terasi hotela, stakleni zimski vrt i konferencijske dvorane.

Hotel Park, Split

Tu je i novi gastro koncept u restoranu Bruna koji vodi chef Nikola Eterović koji će svojim gostima posluživati autohtonu domaću kuhinju, odnosno tradicionalna jela sa suvremenim pomakom. Novost je chef’s table gdje će chef posluživati jela i slijedove sa svojim potpisom čime se restoran hotela Park ambiciozno nameće i u ovom polju. No, u skladu sa suvremenim potrebama tržišta, restoran Bruna posluživati će i bezglutensku hranu, hranu bez laktoze, vegetarijanske menije te raw food. 

Split je ovom obnovom dobio još jedan dragulj u svojoj turističkoj ponudi, a svi koji se ovo ljeto nađete u Splitu, ako i ne noćite u ovom predivnom hotelu, svakako posjetite njegovu savršenu terasu, restoran ili spa i uživajte.