Zašto vas vaš ljubimac prati svugdje po kući?

| Lifestyle |

Pseća ljubav nema granica. Čak i ako to znači da će vas pratiti kada idete u kupaonicu.

Možda će vam ovo u jednu ruku smetati, ali postoji tako puno razloga zbog kojih vas oni prate. I zapamtite sve što rade, rade za vašu dobrobit.

Psi inače žive u čoporima i mogu se početi osjećati nesretnima ili ranjivima kad iznenada ostanu sami. Potrebna im je stalna interakcija s drugima i oni žele sve trenutke dijeliti s obitelji, poput jela, igre i spavanja. Iz tog razloga, kada vam treba malo privatnosti, oni to ne razumiju. Zapravo misle da vam čine uslugu praveći vam društvo.

Osim toga, vaš bi pas mogao pomisliti da ćete se naći u opasnosti pa vas prati kako bi vas zaštitio.

Kućni ljubimci vašu kuću smatraju svojim teritorijem. S obzirom na to da su psi jako znatiželjni, oni jednostavno žele biti dijelom onoga što se događa u kupaonici. Uz sve to, život većine pasa nije toliko uzbudljiv i moglo bi im biti dosadno dok čekaju da se vratite.

Neki psi se jako teško oslanjaju na ljude, a ako to vaš pas traži od vas, moguće da je samo želi biti blizu vas, tražeći još poljubaca i zagrljaja. Psi se jednostavno vole osjećati voljeno i sigurno. Stoga nemojte žuriti s tjeranjem vašeg psa, njemu možda samo treba vaša pažnja.

Vaš pas može znati jeste li tužni ili se ne osjećate dobro.Psi su intuitivni i mogu otkriti vaše emocije iz govora tijela i mirisa. Kad shvate da s vama nešto nije u redu, obično će vas pokušati utješiti što bolje i čuvati.