Zašto trebate putovati sami?

| Lifestyle |

Instagram/@negin_mitsalehi


Praznici su savršeno doba da provedete kvalitetno vrijeme sa svojim prijateljima, obitelji i voljenim osobama, ali jeste li se ikada zapitali zašto bi sami trebali otputovati na odmor.

 

Solo putovanja savršen su način da bolje upoznate sebe te naučite nešto novo. Putujući s nekim često se javlja osjećaj sputavanja. Druga osoba može imati potpuno različit ukus za isprobavanje novih stvari, što na kraju sprječava i vas da probate nešto, svojstveno kulturi, što biste željeli. Putujete li sami, nećete osjećati grižnju savjesti jer ste sebi uskratili nešto zarad druge osobe. Putovanje u grupama dovodi do raznih sukoba: gdje ići, što posjetiti, koju hranu jesti, odmarati ili razgledavati grad. Putujete li sami, nitko vam ne uvjetuje raspored što ćete raditi, sami organizirate svoje vrijeme.

Također, putujte li sami bit ćete primorani upoznati lokalne ljude i stvoriti nova prijateljstva.

Svi smo drugačiji, ali i najtolerantniji i najstrpljiviji ljudi bivaju testirani provodeći duži period okruženi istim osobama. Naime, nakon nekog vremena dobivamo osjećaj manjka privatnosti te se zaželimo intime. Putujete li sami, imate potpunu privatnost i svu slobodu da se posvetite sami sebi te si uzmete vremena za mir, tišinu i samorefleksiju.

Solo putovanje dopušta vam da se, na neko vrijeme, izuzmete iz svih odnosa koje imate u životu i da shvatite koje su vaše ambicije te što je zapravo ono čemu težite.