Zašto trebate putovati bez muškaraca?

| Lifestyle |

Instagram/@audrey.leighton.vintage

Postoji nešto u putovanjima isključivo sa ženama što pojačava osjećaj slobode.

Za početak, manje je kompromisa jer su aktivnosti za koje ćete možda trebati moliti muškog partnera dio putovanja koji ćete obavezno raditi kada putujete s prijateljicama. Bez obzira želite li otići na lokalni sat pilatesa ili provesti vrijeme u hotelskom baru ispijajući vino uz platu sireva, vi i vaša prijateljica lakše ćete postići dogovor i kompromis nego vi i osoba muškog roda.

Putovanje u skupinama žena također daje intimu koja podsjeća na tinejdžerske dane. Kao da ste se na trenutak vratili u prošlost kada nije bilo problema.

U jednom trenutku razgledavate povijesne građevine, a u sljedećem se histerično smijete zbog toga kako ste ispali na grupnom selfiju. Osim nezaboravnih trenutaka koje ćete proživjeti kada putujete s prijateljicama ne morate se brinuti oko toga da će vam nešto nedostajati. Putujući u ženskom društvu uvijek ste sigurni da će neka od vaših prijateljica imati ono što van nedostaje. Bilo da je to tampon ili rješenje kako izvršiti neku zamisao koja vam je pala na pamet.

Neki brendovi počinju prihvaćati ideju da je biti žena blagoslov, a ne teret kada je riječ o putovanjima i nude izlete usmjerene upravo, samo, prema ženama. Pa tako nude wellness putovanja, za vas i vaše prijateljice, koja uključuju jogu, zdrave obroke i mnogobrojne aktivnosti u kojima većinom uživaju samo žene.

Barem jednom godišnje priuštite si putovanje bez muškaraca, u krugu svojih najbližih prijateljica, kako bi se odmorili, zabavili i kvalitetno proveli vrijeme bez da se zabrinjavate oko toga kako izgledate ili jeste li možda nešto pogrešno napravili pa iziritirali svog partnera. Žensko vrijeme će vam donijeti dozu svježine i oporaviti vaše živce.