Zašto se vaš partner spušta na jedno koljeno za vrijeme prosidbe?

| Lifestyle |

Instagram/@ohsoperfectproposal

Tradicionalno za vrijeme prosidbe ljubav vašeg života se spušta na jedno koljeno, potičući vas da se uvučete u neku vrstu alternativnog svemira u kojem ste okruženi laticama ruža, svijećama ili balonima u obliku srca i općim sretnim, toplim osjećajima.

Ali, jeste li ikada razmišljali koji je razlog spuštanja na jedno koljeno?

Osim činjenice da spuštanjem na jedno koljeno vaš partner dolazi na otprilike pravu visinu kako bi doslovno mogao posegnuti za vašom rukom u braku, postoji i jedan povijesni razlog. Naime, ova tradicija datira iz vremena viteštva i formalnog udvaranja .

Vitezovi bi se, ispred svog gospodara, spustili na jedno koljeno kao dokaz poštovanja, poslušnosti i odanosti. To je također bila uobičajena pojava u vjerskim obredima, a svima je poznato da su tada brak i religija bili usko povezani.

Dakle, kad su gospoda, svojoj dami, predlagala brak, obećavši svoju odanost i objavivši svoju neprolaznu ljubav, spuštanjem na jedno koljeno pokazivali su svoju spremnost na obvezu.

Spuštanjem na jedno koljeno i traženjem vaše ruke za brak, vaš partner vam zapravo želi reći da planira biti lojalan i poštovati vaše odluke, odnosno biti poslušan.