Zašto se parovi najčešće svađaju u prvoj godini braka?

| Lifestyle |

Instagram

Kada izgovorite "da" izabraniku vašeg srca, vjerojatno ćete pomisliti da ćete sada potpuno uživati u lagodnom životu bez svađa i prepirki.

Ali u stvarnosti to i ne ide baš tako glatko. Zajednički život donosi velike promjene pa samim tim ni svađe u braku nisu rijetkost.

Donosimo vam 3 stvari zbog kojih se bračni parovi najčešće svađaju u prvoj godini braka:

Svađe zbog prijatelja i obitelji
Bez obzira na to je li problem to što vam prijatelji nenajavljeno dolaze u dom ili nemogućnost da vaš partner donese bitne odluke bez konzultacija s roditeljima, sve ovo može dovesti do sukoba u braku. Na prvo mjesto uvijek stavljate svog supružnika i brak.

Seksualni život
Iako možda mislite da će vaš seksualni život u braku biti mnogo bolji nego prije, istina je posve drugačija. Puno parova u prvoj godini braka imaju lošiji seksualni život nego prije.

Raspodjela novca
Zajednička blagajna može predstavljati veliki problem među parovima, posebice za one koji žele kupiti kuću ili razmišljaju o proširenju obitelji. Iako se pitanje financija mogu činiti rješivim problemom, ona često izazivaju velike sukobe među parovima. Iz tog razloga prije braka trebate biti transparentni i iskreni kada je riječ o vašim financijama.