Zašto se bojimo ljubavi?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @negin_mirsalehi

Većina će vam reći da ne postoji ništa bolje od osjećaja koji imamo kada smo u vezi s osobom koja nam se sviđa, ali to za neke ljude jednostavno nije dovoljno. Njih progone neki strahovi koji ih sprečavaju da se vežu za druge ljude i otkriju pravi smisao ljubavi.

Donosimo vam 3 razloga zbog kojih se plašimo ljubavi:

Ne želimo izgubiti svoj identitet
Puno smo truda uložili u svoju neovisnost da bi tek tako odlučili u potpunosti se predati drugoj osobi i dozvoliti da nas osjećaji prema njoj promijene. Ovo je uobičajen stav mnogih ljudi. Istina je pak da je promjena neizbježna, htjeli vi to ili ne, a ako mislite da ćete za deset godina biti isti kao i danas u slučaju da ostanete sami, grdno se varate.

Plašimo se reakcije okruženja na naš izbor partnera
Kada uđete u vezu s novim partnerom, budite sigurni da će svi ljudi iz vašeg okruženja imati stav o njemu/njoj, a mnogi od njih će vam ga i reći, a da ih to uopće niste pitali. Roditelji će vas sigurno obavijestiti odobravaju li ili ne vaš izbor. Jasno je da to zna biti jako stresno, ali to ipak nije dobar razlog da se odreknemo ljubavi.

Strah nas je otkriti svoje osjećaje
Pokazivanje osjećanja predstavlja problem za mnoge ljude. Oni se plaše biti ranjivi pred drugim osobama i otkriju svoje slabosti. Uvijek, naravno, postoji i strah da će nas partner odbaciti nakon što sazna sve o nama. Ovo je pogrešan način gledanja na stvari. Veze, između ostalog, i služe da bi partneri mogli jedno drugom pružiti utjehu i međusobno si pomagati u najtežim trenucima.