Zašto ostajemo u lošim vezama?

| Lifestyle |

Instagram/ @couplegoals

Postoje brojni nezdravi razlozi zbog kojih ljudi ostaju zajedno iako se više ne vole.

U današnjem svijetu postoji veliki broj nesretnih parova koji ostaju u lošim vezama. Prekidi su bolni i nije lako napustiti nekoga s kim smo provodili svaki dan. Ipak, ponekad je  jedini izlaz.

Ako osjećate da u vašoj vezi nema ljubavi, onda je nikad nije ni bilo.

Donosimo vam 3 najčešća razloga zbog kojih žene ostaju u lošim vezama:

Navika
Možda više ne želite biti sa svojim partnerom, ali nekako vam je ugodno s njim jer ste navikli zajedno provoditi vrijeme. Lakše je podnositi konformizam, nego biti hrabar, prekinuti vezu i započeti novi život. Ipak, život je prekratak da biste bili nesretni, dobro razmislite o tome i odlučite je li vam vaša sreća prioritet.

Ne želite ga povrijediti
Sasvim je jasno da vam je stalo do čovjeka s kojim ste proveli određeno vrijeme, čak i ako prema njemu ne osjećate ono što ste osjećali na početku veze. Znate da bi ga prekid povrijedio i jednostavno nemate snage napustiti ga. Ako ne volite svog partnera onako kako je zaslužio, onda okončajte tu vezu kako biste oboje mogli krenuti naprijed.

Strah od samoće
Brojne su prednosti veza, a maženje, poljupci i seks samo su neke od njih. Dobro je uz sebe imati nekoga s kim ćete moći posjećivati društvena događanja, obiteljska okupljanja i slično. Ipak, to ne bi ni trebao ni smio biti glavni razlog zbog kojeg ste u vezi. Ako ne volite svog partnera, strah od samoće vas ne bi trebao sprječavati da okončate vezu. Život samca je sigurno bolji nego život s nekim do koga vam nije stalo.