Zašto (ni)je pametno vratiti se bivšem?

| Lifestyle |

Instagram/ @goicoechea22

Možda ga niste dovoljno voljeli, možda vas je prevario, ili možda jednostavno u tom trenutku niste bili spremni za ozbiljnu vezu. Koji god je razlog bio, prekinuli ste.

Ali sada razmišljate da pokušate ponovo. Pitate se je li to dobra ideja.

Prije nego „zakoračite“ u prošlost, postavite sebi sljedeća pitanja i analizirajte vlastite odgovore.

Je li vrijedno truda?
Morate biti spremni na to da neće sve ići po planu te da će i jedna i druga strana morati uložiti ogromne količine truda kako bi vam ponovo krenulo. Ako sumnjate u zajedničku budućnost, koja zahtijeva mnogo kompromisa, zapitajte se je li stvarno vrijedno truda.

Mirite se zbog ispravnih razloga
Osobe nam često nedostaju nakon prekida, mislite da nećete naći bolju osobu ili se osjećate usamljeno te vas povratak u sigurnost veze tješi. Svi navedeni razlozi su pogrešni. Ispravni razlozi su kad shvatite da partnera volite zbog toga kakav je, a ne onoga što želite da bude.

Želi li on isto što i ti?
Za dobru je vezu potrebno dvoje, a za odličnu je vezu potrebno dvoje ljudi koji će se podjednako truditi da uspije. Ako primijetite da se za ljubav borite sami, možda bi bilo najbolje da odustanete.

Što je krenulo po zlu?
Nema jedinstvene formule za uspješnu vezu. Svatko od nas je drugačiji i svatko od nas kod partnera traži nešto drugo. Razmislite zašto je cijela veza krenula u pogrešnom pravcu kako sljedeći put ne biste ponovili istu grešku.

Međusobni razgovori su ugodni
Prije nego što se odlučite vratiti u vezu – razgovarajte. Osjećate li da je druženje prirodno, bez mnogo uloženog truda? Ili ipak imate osjećaj da je isforsirano i neugodno? Upravo ovi znakovi odat će vam trebate li ponovo biti zajedno.