Zašto naši omiljeni četveronošci kopaju rupe?

| Lifestyle |

Instagram/ @my_pupper

Vlasnici i ljubitelji pasa sigurno su se više puta pitali zbog čega neki četveronošci do iznemoglosti kopaju rupe u zemlji.

Ljudi koji žive u kućama znaju da ova aktivnost nije nimalo zabavna jer psi ponekad prekopaju cijelo dvorište.

Donosimo vam 5 najčešćih razloga zbog kojih psići to rade:

Pseći projekt
Kopanje se može smatrati i psećim DIY projektom. On gradi svoju kućicu, mjesto u koje se povremeno može povući ako mu je hladno, vruće ili ako se želi od nečega skriti.

Plijen
Ako u dvorištu imate krtice ili poljskog miša i psa koji se želi dokopati svog plijena, nemojte se iznenaditi ako vaše dvorište postane puno rupa.

Zabava
Pseće šape su “dizajnirane” za kopanje pa je logično da će ih koristiti za to. Kopanje im je često samo zabava, iako mnogim vlasnicima to nije nimalo zabavno.

Bijeg iz dvorišta
Psima dvorište nekada postane premalo i previše dosadno pa žele istražiti svijet izvan njega. Neki psi iskopaju rupu kod ograde da bi izašli, pojeli nešto, pronašli novo društvo, a onda se vratili u svoj dom.

Oslobađanje od dosade i stresa
Kopanje psima pomaže izbaciti iz sebe višak energije i riješiti se dosade kada im vlasnik ne posvećuje dovoljno pažnje. Kopanje također može biti znak stresa uzrokovanog manjkom fizičke aktivnosti.