Zašto manekenke izabiru boks?

| Lifestyle |

Instagram / @kaiagerber

Boks je postao iznimno popularan način tjelovježbe među hollywoodskim ljepoticama i super modelima. Sestre Hadid i Kaia Gerber samo su neke od poznatih djevojaka koja obožavaju ovaj sport.

Naizgled nježne i krhke djevojke često na svojim Instagram profilima objavljuju bezazlene slike i videa u boksačkim rukavicama, ali u zadnje vrijeme i one agresivnije za vrijeme zahtjevnih treninga.

Nažalost, nije čudno da smo još uvijek iznenađeni činjenicom kako djevojke nisu dobrodošle u ring. Boks je kao kategorija ženskog sporta uključen u Olimpijske igre tek 2012. godine. Iako se čini kako je ovo samo neka vrsta nesporazuma, boks je iznimno zahtjevan sport koji je do nedavno smatran preteškim za 'slabiji' spol. Međutim, činjenica je da žene nisu napravljene od lomljivog stakla, a sve češće se pokazuje kako je upravo ženama potreban dodatan ispušni ventil, a boks tu dolazi kao pravi ideal.

Instagram / @karliekloss

Svakako bi ga trebali isprobati, jer osim tijela za kojim će se svi okretati, dobiti ćete i idealan prostor i vrijeme za ostaviti svu negativnost iza sebe.

Instagram / @bellahadid

Za razliku od jedenja čokolade na kauču koja vam je do sada bila emocionalna relaksacija, boks će vam u potpunosti promijeniti izgled tijela (u pozitivnom smjeru za razliku od čokolade). Za vrijeme sparinga cijelo tijelo je napeto, ruke noge pa čak i leđa. Osim samog sparinga, boks uključuje i niz vježba koje će poboljšati vašu izdržljivost te potaknuti znojenje i izbacivanje toksina iz tijela, poput preskakanja užeta