Zašto je bolje biti solo?

| Lifestyle |

 

Dolaskom hladnijih dana mnogi ljudi koji nisu u vezama osjete nostalgiju i češće nego inače potrebu da kraj sebe imaju partnera. No, istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships" otkrilo je nekoliko razloga zbog kojih je bolje biti solo.

Ako živite sami i nemate partnera, u prilično ste dobrom položaju, pokazuje američko istraživanje.

Studija objavljena u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships" ispitivala je veze s rodbinom, susjedima i prijateljima među odraslima u SAD-u i otkrila da je vjerojatno da će samci češće ostati u kontaktu s rodbinom, pružiti i dobiti pomoć roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja od oženjenih.

Jedan od razloga zašto je bolje biti solo je to da vas nitko ne sprječava da već sutra spakirate kufere i otputujete negdje, ostanete cijelu noć vani, spavate cijeli dan, odete na čak nekoliko sastanaka i da radite baš sve što vam srce poželi.

Kada ste slobodni, imate više vremena za druženje s prijateljima i obitelji, a to baš nikad nije loša stvar jer ćete se još bolje povezati.

Posvetiti se sebi uvijek je prava stvar i ono što vam treba i što zaslužujete, a često nemate vremena za to, zbog čega se osjećate loše. Iskoristite ovo vrijeme najbolje što možete za rad na sebi kako bi postali najbolja verzija sebe.

Vaši zauzeti prijatelji sigurno imaju korisne savjete o svojim bivšim i sadašnjim vezama koji vam mogu otkriti još puno toga o odnosu između muškaraca i žena. Učite na njihovim greškama.

Razmazite se nečim što ste oduvijek htjeli jer vam nitko to neće prebacivati.

Osim toga, kada ste u vezi, prekovremeni rad i rad vikendima teže vam pada, jer bi to vrijeme voljeli provesti s partnerom. Dokažite napokon šefu koliko ste posvećeni poslu i zaradite to promaknuće.