Zagrebački medvjedi u velikoj kampanji protiv HPV-a

| Lifestyle |

Igrači KHL Medveščak Zagreb Saša Martinović, Geoff Waugh, Ivan Šijan, Kyle Greentree i Liam Huculak i hrvatsko izdanje mjesečnika Cosmopolitan udružili su snage  u kampanji protiv Human Papillomavirusa (HPV).

KHL Medveščak Zagreb i njegovi igrači uvijek su se rado odazivali na akcije u kojima je cilj pomoći i preventivno djelovati u društvu, svjesno upozoravajući na probleme u kojima se nerijetko nalaze djeca, ali i mladi u Hrvatskoj. Nakon niza akcija, pomoći, potpore u kojoj je orijentacija bila usmjerena uglavnom na djecu, ovaj put igrači zagrebačkih Medvjeda odlučili su sudjelovati u kampanji magazina Cosmopolitan u borbi protiv Human Papillomavirusa (HPV) virusa od koje obolijevaju mnoge mlade žene diljem cijeloga svijeta. S obzirom na svoju popularnost danas, sigurni smo da će kampanja izazvati publicitet koji će osvijestiti i upoznati građane s ovom temom. 

Cilj cjelokupne kampanje bio je upozoriti mlade žene u Hrvatskoj da se HPV može dogoditi svakome i da nesavjesno upuštanje u spolne odnose može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme od kojih je HPV pokretač mnogih još težih i opasnijih zdravstvenih problema. 

Upravo su zato, kao promotori zdravog načina života, hokejaši Medveščaka kroz ovu seksi simboličnu kampanju odlučili poslati jasnu poruku svim mladim curama, damama, ženama i svim svojim navijačicama da kod stupanja u spolni donos ulaze promišljeno i pametno, ne riskirajući pritom svoje zdravlje, donoseći ispravne i promišljene odluke. 

“Bilo je to jedno novo iskustvo za mene. Fotografiranje, šminkanje i sve pripreme su bile najlakši dio posla, puno je teže bilo prenijeti pravu poruku i na najbolji mogući način objasniti stvarne opasnosti HPV-a. Nadam se da smo uspjeli u našoj namjeri, jer uistinu je puno loših stvari koje se dešavaju oko nas na koje nažalost ne možemo utjecati. Upravo ovakvim kampanjama i akcijama moramo učiniti sve kako bi pomogli mladima oko nas i kako bi pokazali da smo svjesni kako je potrebno puno truda i vremena da bi iskorijenili neke loše navike!”, rekao je branič Medveščaka Saša Martinović.  

Saša Martinović, Geoff Waugh, Ivan Šijan, Kyle Greentree i Liam Huculak rado su se odazvali Cosmopolitanovoj kampanji, želeći poslati jasnu poruku i svojim primjerom biti potpora svim ženama da se aktivno uključe u borbu protiv virusa HPV.

“Kampanja je za svaku pohvalu i ovo je odličan način da se mlade žene upozore svih opasnosti koje donosi HPV. Drago mi je da sam imao priliku sudjelovati u nečemu ovako važnom, a vjerujem da ćemo uspjeti svojim primjerom, ne bi rekao educirati, ali upozoriti sve djevojke i žene u Hrvatskoj da u svaki spolni odnos trebaju stupiti s puno odgovornosti. Nadam se da smo poslali dovoljno jasnu i glasnu poruku, a vjerujem da ćemo u vremenima koja dolaze imati još prilika u ovakvim ili sličnim akcijama pomagati ženama, ali i svim mladima diljem Hrvatske!”, rekao je napadač i najnovije pojačanje zagrebačkih Medvjeda Kyle Greentree. 

Što reći osim da bi mi žene voljele da zagrebački moderni gladijatori iz KHL Medveščak Zagreb češće sudjeluju u ovakvim akcijama, bez odjeće, naravno.