Za vašu sreću možete zahvaliti svojoj sestri

| Lifestyle |

Odrastanje sa sestrom posebna je povlastica, sestra je vaš životni prijatelj koji će baš uvijek biti uz vas bez obzira na sve. Plus njihova roba i šminka nam je uvijek dostupna. Dobro možda nije baš uvijek dozvoljena, ali svatko ko ima sestru barem je jednom "krao" iz njenog ormara.

Ispostavilo se da odrastanje sa sestrom također može imati i druge prednosti. Naime, istraživači na Sveučilištu De Montfort u Leicestu proveli su ispitivanje na 570 osoba u dobi od 17 do 25 godina, a otkrili su da osobe koje imaju sestre također imaju uravnoteženiji i sretniji život. Profesor Tony Cassidy koji je proveo istraživanje izjavio je da sestre potiču otvorenu komunikaciju te koheziju u obiteljima, ali izgleda da braća imaju suprotan učinak. "Emocionalni izraz temeljan je za psihološko zdravlje, a upravo ga sestre promiču u obiteljima", izjavio je Tony.

Djevojčice koje imaju jednu ili više sestara najviše su rangirane u studiji o nezavisnosti i postignućima, dok su dječaci koji imaju braću bili najniže rangirani. Tony je objasnio  "To je zato što muškarci imaju prirodnu tendenciju da ne razgovaraju o stvarima, za razliku od žena koje su sklone otvorenoj komunikaciji".

Nakon što pročitate ovaj članak, obavezno zahvalite svojoj sestri što postoji.