Za što sve možete koristiti sodu bikarbonu?

| Lifestyle |

Pixabay

Sa sodom bikarbonom možete raditi puno stvari poput čišćenja, a može učiniti i čuda za vašu kosu, kožu i tijelo.

Soda bikarbona je izvrsno sredstvo i za oralnu njegu. Studije pokazuju da je pasta za zube koja sadrži soda bikarbonu bolja u razbijanju plaka i izbjeljivanju zuba nego pasta za zube koja je ne sadrži.

No, ne morate kupovati pastu sa soda bikarbonom da biste uživali u ovoj blagodati, možete napraviti malu količinu paste od vode i sode bikarbone i dobro istrljati zube s njom, a onda oprati zube kao što to inače radite.

Soda bikarbona također ima snažna antibakterijska i antimikrobna svojstva, što je čini izvrsnom za ispiranje usta.

Akne na licu nekada mogu biti jako bolne pa ih možete namazati smjesom od sode bikarbone i vode.

Dezodorans je još jedan proizvod koji često sadrži sodu bikarbonu jer izvrsno upija mirise. Utapkajte malo sode bikarbone po pazuhu kako bi imali prirodni dezodorans.

Opekline od sunca možete umiriti uz pomoć sode bikarbone. Pokušajte s kupkom. Jednu do dvije žlice dodajte u toplu kupku i ostanite u vodi najmanje 30 minuta, a možete mijenjati obloge svakih 15 minuta.

Soda je dobra i za iritaciju uzrokovanu ubodom insekata. Napravite gustu pastu s vodom i nanesite na zahvaćena područja.

Uz pomoć sode bikarbone, možete omekšati i zadebljanu kožu na petama. Držite svoja stopala u posudi sa sodom bikarbonom pola sata, a onda na njih nanesite ulje za pete.