Vježbanjem možete poprilično uštedjeti

| Lifestyle |

Vježbanje

Svi znamo da će odlazak u teretanu ojačati naš biceps, ali prema novom istraživanju, redovito vježbanje može nam pomoći i na jačanju (možda i debljanju) bankovnog računa. Nedavni članak objavljen u časopisu Journal of American Heart Association pokazao je da što više vježbate, više ćete uštedjeti na medicinskim troškovim koji bi vas možda zadesili u životu da ne vježbate.

Istraživači su ispitali i analizirali više od 26000 osoba starijih od 18 godina i utvrdili tko od njih redovito vježba. Po svojoj definiciji, redovita tjelovježba znači ili 150 minuta umjerenog vježbanja ili 75 minuta intenzivne tjelovježbe tjedno. Ispitanici koji su zadovoljili ove uvjete tjelovježbe i istovremeno imali povijest bolesti srca uštedjeli su u prosjeku 2500 dolara godišnje zahvaljujući režimu vježbanja.

Oni koji nisu imali nikakvu povijest bolesti srca uštedjet će u prosjeku 500 dolara godišnje, za razliku od svojih kolega koji nisu vježbali. Novinarka iz New York Magazinea Susan Rinkunas ističe da je većina štednje proizašla iz "manjeg rizika od uzimanja lijekova na recept, posjetite hitnoj ili bolnici." Rinkunas nastavlja da ušteda od 500 dolara godišnje, odnosno 41,67 dolara mjesečno, postavlja zanimljivo pitanje: "treba li članarina u teretani biti uključena u zdravstveno osiguranje" Ova inovativna studija mogla bi biti prvi korak u tom smjeru.