Vježbanje ljeti? Da, moguće je! Otkrivamo 5 fitness lekcija Suzane Štimac

| Lifestyle |

Suzana moj trener - SMT summer challenge

VJEŽBANJE LJETI? Da, moguće je! OTKRIVAMO PET FITNESS LEKCIJA JEDNE OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH TRENERICA

Bez milosti, ali s rezultatima - njezina je mantra. Bilo da radi na snazi ili izdržaju, Suzana Štimac poznatija kao SuzanaMojTrener prilično je jasna u prioritetima - glavni je konstantna fizička aktivnost koja na kraju krajeva utječe i na psihičku. Dovoljan je samo jedan scroll po njezinom Instagram profilu koji broji više od 20 tisuća pratitelja da shvatite kako ova trenerica doista živi za sport i fitness, a kao drugo da ima pravu vojsku obožavatelja koji je prate u stopu. Zaslužna je za savršene linije brojnih Hrvatica, no prije svega - ona je predana majka i prava žena lavica koja je podigla na noge dvije kćeri koje s njom u dnevne obveze kreću vrlo rano! Bude se u 4:20 ujutro! 

Suzana moj trener - SMT summer challenge
Suzana moj trener - SMT summer challenge

I dok jedni jutro počinju s vrućom bučnicom, ova dama zna da je bućicama mjesto samo u rukama! Svojom je predanošću poslu od ranog jutra do mraka, čak i za vrijeme lockdowna, intenzivnim treninzima te svakodnevnim motiviranjem svojih vježbača da treniraju i paze na prehranu putem društvenih mreža, napravila pravu malu revoluciju u domaćem fitness svijetu. Nedavno je pokrenula i online izazov od pet tjedana koji je vrlo brzo postao popularan u svim krajevima Lijepe naše, no ona ne miruje pa je smislila i ljetni izazov - savršen da tijekom godišnjih odmora ne zaboravite na važnost fizičke aktivnosti! 

  1. POKRENITE SE!

Cilj svakog trenera je motivirati ljude da se pokrenu, da im trening uđe u dnevnu rutinu, da osjete dobar osjećaj nakon treninga i nadati se da će nastaviti trenirati, a ne da ljeto dočekaju spremni pa nakon ljeta opet počnu sa starim navikama. Zahvaljujući Suzaninim online treninzima, ljudi se osjećaju kao da su u dvorani, ponese ih atmosfera i probijaju svoje granice. Treninzi su namijenjeni svima koji žele promijeniti životne navike, za sve one koji žele da im trening postane dio dnevne rutine, kao i da se dobro osjećaju u svome tijelu. Da, ležanje je divno, ali u ograničenim količinama. Pokrenite se čim prije i napravite nešto dobro za sebe!

  1. PRIHVATITE LJETNI IZAZOV I BUDITE AKTIVNI!

Trening ne prestaje s godišnjim odmorom! Izazovite sami sebe tijekom ležanja na plaži i ispijanja koktela te odradite deset treninga od svega 15 minuta koji su osmišljeni kao dio SMT ljetnog izazova! Prijave su online, a program počinje 1. kolovoza i i prijaviti se možete sve do 1.rujna. Dosadašnje iskustvo vježbača koji su se odvažili na Suzanine izazove pokazao je iznimne rezultate, pogotovo s obzirom na to da su zahvaljujući SMT-u imali pristup i psihologu i nutricionistu jer mnogima najteže pada što jesti tijekom ljetnih dana!

  1. JEDITE ZDRAVO I BALANSIRANO!

Na hranu trebate početi gledati kao na kvalitetne cipele ili torbe. Radije jesti manje, ali kvalitetnije. Kada je riječ o prehrani s kojom je dobro održavati mišićnu masu, onda su to proteini. Proteini hrane mišić i bez njih ako želimo lijepo i zdravo izgledati, ne možemo. Bazirajte prehranu je na zelenom lisnatom povrću i proteinima, a izbjegavajte loše ugljikohidrate te naravno ne zaboravite popiti barem 2 litre vode dnevno. Ljeto je idealno godišnje doba koje sa sobom nosi more, voće i povrće stoga šarenilo na tanjuru je vrlo jednostavno ostvariti. 

  1. UDVOJE JE BOLJE!

Nagovorite partnera, partnericu, prijatelja ili prijateljicu, mamu ili baku, dedu ili tatu. Svaka fizička aktivnost je dobra, a kada traje 15 minuta dobra je i za sve dobne skupine. Ne samo da ćete dovesti tijelo u bolju formu, već ćete se osjećati bolje i naučit ćete neke nove vježbe. Kada skupa ulazite u izazov, sve postaje lakše a motivacija samo raste. Uostalom, ne postoji bolji način za rješavanje stresa do dobre tjelovježbe a i poslovica kaže: Prijatelji koji vježbaju zajedno, ostaju zajedno! Sve je bolje od ležanja na kauču!

  1. PROVODITE SLOBODNO VRIJEME NA OTVORENOM!

Svakako kroz tjedan previše vremena provodimo u zatvorenom, tako da vikende iskoristite za hodanje, planinarenje, bilo kakvu aktivnost na otvorenom koja nam daje puno benefita, od D vitamina koji nam je potreban za dobar imunitet do boljeg raspoloženja. Balans je najbitniji u svemu, nije loše ni uzet vikend za provesti ga u krevetu, ali opet naći balans. Najgore od svega je ležat, prejedat se i razmišljat kako je sve loše i kako ništa ne valja. Dovoljan je samo jedan klik da se trgnete i pokrenete. Doslovno!