Visa kartica od zlata i dijamanata

| Lifestyle |

Najskuplja kreditna kartica na svijetu
Visa Infinite, ekskluzivna kartica Sberbanke Kazakhstan

Kada plaćamo karticama kažemo da plaćamo plastikom no za neke milijardere to više nije slučaj, naime oni plaćaju zlatom i dijamantima.  

Debitna kartica koja sama po sebi vrijedi oko 400.000 kuna je zaista nešto posebno što si mogu priuštiti samo najbogatiji. Sberbank Kazakhstan ponudila je svojim klijentima mogućnost ove luksuzne Visa kartice koja je napravljena od čistog zlata, 26 dijamanata i bisera. Limitirana Visa Infinite Exclusive koja dolazi u samo 100 komada, prva je kartica na svijetu koja je napravljena u potpunosti od čistog zlata. Ova kartica svoje će vlasnike koštati 600.000 kuna jer osim što moraju platiti njenu vrijednost, na računu u svakom trenutku moraju imati na raspolaganju minimalno 200.000 kuna. Uz to, godišnja članarina za ovu  karticu košta 12.000 kuna što je prava sitnica za one koji se odluče posjedovati ovo malo, zlatno čudo.

Uz to što je zlatna, ova kartica ima i mnoge prednosti, naime oni koji je posjeduju i plaćaju s njom nikada više neće morati platiti zakasninu ni na jedan račun, osim toga uključuje zdravstveno i životno osiguranje u vrijednosti od milijun i pol kuna te putno osiguranje za cijeli svijet, besplatne članarine na golf terene diljem svijeta, mogućnost korištenja business-clas loungea na preko 280 svjetskih aerodroma, popuste u preko 800 hotela i restorana, 24-satno korištenje telefonske concierge službe, a njen vlasnik dobiti će na poklon i novi iPhone 5 i Montblanc kutijicu za  karticu.

Visa Infinite inače je jedna od Visa premium kartica koju posjeduje oko 400.000 klijenata u azijskog regiji. Za sada je ova ekskluzivna kartica dostupna samo u Kazakhstanu, a očekuje se kako će uskoro biti dostupna i ostalim azijskim zemljama, dok informacija o širenju na europsko tržište još nema.

Inače, Sberbank Kazakhstan nije prva banka koja svojim klijentima nudi bogate pogodnosti za posjedovanje ovakve luksuzne kartice. J.P. Morgan od prije ima svoju poznatu Palladium karticu koja je napravljena od 23-karatnog zlata i paladijuma, vrlo vrijednog metala koji je skuplji i od zlata. Vlasnici ove kartice dužni su potrošiti na nju minimalno milijun i pol kuna godišnje, a dolazi uz pogodnosti pomoći na cesti, osiguranja od provale na putovanjima i u hotelima te ukidanju plaćanja provizija na strane transakcije. Cijena ove kartice je 3.500 kuna godišnje što je gotovo ništa nasuprot koliko svoje vlasnike košta ekskluzivna American Express Black kartica čije je cijena oko 15.000 kuna godišnje.

Nama je panika kad izgubimo ili zametnemo i ovu plastičnu, ne želimo ni pomisliti kakav je gubitak kada izgubite ovu od čistog zlata, dijamanata i bisera.