Uskoro dolazi kontracepcija budućnosti

| Lifestyle |

Instagram / @durex

Pilule i kondomi su dvije najčešće korištene metode kontracepcije diljem svijeta. Pojava kontracepcije napravila je pravi boom za prava žena, jer su napokon bile u mogućnosti samostalno kontrolirati odluku o majčinstvu. Drugi veliki boom koji je nastao pojavom kondoma, označio je razdoblje sigurnog seksa i sprječavanja zaraze spolno prenosivim bolestima kao što je HIV.

No, znanost nastavlja napredovati i još jednom nam je pokazala kako je razvitak jedina moguća opcija, a kada je riječ o seksu uskoro će nam biti ponuđena sasvim novi i revolucionaran način zaštite. Kontracepcija budućnosti je zapravo gel. Ova metoda namijenjena je ženama, budući da se proizvod primjenjuje pomoću tubice (slične onoj za stavljanje tampona) i to sat vremena prije seksualnog odnosa. Osim što će štiti od neželjene trudnoće, svojstvo ovog gela je i da štiti od spolno prenosivih bolesti što znači da je cijeli jedan korak ispred kontracepcijskih pilula koje ne štiti od bolesti. No, ono najbolje od svega je to što ovaj gel neće imati nuspojave na žene, tj. ne sadrži hormone (kao pilule) koji često naprave pravi kaos u ženskome tijelu.

Nakon što smo saznamo sve prednosti i jednostavnost korištenja ovog proizvoda, pitamo se sljedeće pitanje: kada će doći na tržište? Prema riječima Pelletiera, izvršnog direktora tvrtke koja istražuje ovaj proizvod, sredinom 2019. proizvod bi trebao izaći na tržište.