Umorni ste i nakon 8-satnog sna? Evo zašto!

| Lifestyle |

Umor

Unatoč preporučenom snu od šest do osam sati, nije neuobičajeno da osjećaj umora stoji nad nama poput oblaka tijekom dana. Zbog naše tehnološki orijentirane, "uvijek na poslu" radne kulture, ponekad 8-satni san jednostavno nije dovoljan da u potpunosti napunimo baterije. Prije naše i vaše detaljnije internetske dijagnoze, uzimte u obzir sljedeće: možda patite od dehidracije, pijete previše kave ili vas zapravo muči hormonalna neravnoteža.

Što se tiče dehidracije, umor je često jedan od prvih simptoma kod dehidracije - fokus i razina energije poboljšava se kada je osoba adekvatno hidrirana. To je veoma lako ispraviti zar ne? Potrebna vam je boca vode i možda aplikacija na mobitelu koja će pratiti koliko ste vode popili u danu.

No krivac za umor može biti i kava koja također može igrati ključnu ulogu u dehidraciji, koja pogoršava stvar sa svojim glavnim sastojkom - kofeinom. U stvari, ljudi koji prestanu piti kavu su zapravo manje umorni kad se probude ujutro.

Konačno, hormonska neravnoteža je najgora od ova 3 krivca uglavnom zbog činjenice jer ju je teško dijagnosticirati i liječiti. No, "umor" nadbubrežne žlijezde je čest uzrok dnevnog umora. Preporučuje se uzimanje adaptogenih biljnih dodataka prehrani kako bi regulirali hormone.