U Zagrebu počinje Foodballerka, najmaštovitijih nogometni festival

| Lifestyle |

Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb
Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu samo što nije počelo. Svi su na iglama, navijačkih rekvizita sve je manje u dućanima, osjeća se pozitivno uzbuđenje jer kao i uvijek mi Hrvati očekujemo od naših dečkiju puno. Lagano se dogovara gdje će tko gledati koju utakmicu, čija će se žena ili djevojka na neko vrijeme iseliti iz stana, koja će biti u ulozi konobarice, koja će s ekipom pak navijati, neke žene dogavaraju si putovanja s prijeteljicama, a mi vam donosimo informaciju koje je savršeno mjesto za gledanje utakmica u Zagrebu.

Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb
Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb

Ekipa iz kreativnog studija "Kokoš ili jaje" pobrinula se da posjetitelji mogu uživati u retro gourmet – nogometnom festivalu pod nazivom Foodballerka. Kako joj i samo ime govori, ovaj festival je kombinacija gledanja utakmica, navijanja i uživanja u hrani. Foodballerka će se održavati na šarmantnom Strossmayerovom trgu od 11.6 do 21.7. svakog dana od 12 do 24 sata.

Želimo napraviti nešto drugačije u Zagrebu za vrijeme Svjetskog prvenstva. Dosadili su nam bijeli šatori i terase kafića za gledanje tekmi. Smišljali smo što bi za nas bilo idealno mjesto, okruženje za gledanje tekmi, i tako se rodila ideja Foodballerke. Uživanje u nogometu i hrani pod zvjezdanim nebom na prekrasnom zelenom Strossmayerovom trgu je koncept koji objedinjuje različite interese i potrebe. Zbog toga smo osmislili bogat izbor ugostiteljskih objekata za svačiji ukus. “ izjavio je Roman Pokos, direktor Foodballerke.

Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb
Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb

Ovakav projekt budi jednu prekrasnu lokaciju, koju Zagrepčani ne posjećuju često, a ovako ne samo da je oživila za sugrađane već će i turisti upoznati  Strossmayerov trg kao atraktivnu i živu lokaciju sa zanimljivim 'svjetskim' sadržajem. Foodballerka će kroz 40 dana pratiti sve nogometne utakmice, ali s dodatnom vrijednošću, po prvi puta u Hrvatskoj. Utakmice Hrvatske reprezentacije moći će se pratiti preko velikog platna, uz vrhunsko ozvučenje, iz naslonjača, fotelja i dekica na travi, a sve ispod zvjezdanog neba. Ostale utakmice moći će se pratiti kraj svake ugostiteljske kućice preko pojedinačnih televizora u intimnoj atmosferi. Uz pokrivenost svih utakmica, u ponudi će biti brojni sadržaji i ugostiteljski obrti. Za vrijeme utakmica posjetitelji će moći birati između raznog ića i pića, a prije i poslije utakmica zanimljiv zabavni program, igre koje potiču druženje kao što je nekad bilo. Organizatori su se pobrinuli da se za sve generacije nađe nešto zanimljivo i uzbudljivo.

Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb
Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb

Foodballerka nudi veliki izbor zanimljivih i kvalitetnih zagrebačkih restorana kao što su Lari & Penati, Spizza, Gablec, Cukeraj, Stara preša i mnogi drugi. Također za sve posjetitelje žednih grla u ponudi će biti više Beer kućica, Pepermint, Rakijarnica, Sherry wine lab, Coctail bar, Divas bar, Khala lounge bar, Zig-Zag bar i mnogi drugi. Ne smije se zaboraviti i na najmlađe! Organizatori su se pobrinuli za male posjetitelje Kids cornerom, gdje će profesionalci oslikavati lica po željama i u skladu sa utakmicama, organizirati razne igre i radionice što će omogućiti  roditeljima da se opuste na Foodballerki.

Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb
Foodball gourmet-nogometni festival, Zagreb

Foodballerka počinje dan prije početka Svjetskog prvenstva, 11.6. u srijedu. Četvrtak, 12.6., kao službeni početak prvenstva,  donosi najiščekivaniju utakmicu prvenstva, Hrvatska-Brazil, koju će posjetitelji moći pratiti na platnu. Organizatori su se pobrinuli da se svaka utakmica Hrvatske reprezentacije može pratiti na video wallu, kada će Foodballerka trajati do 2 ujutro. Ne propustite prvu zagrebačku Foodballerku i provedite ljeto na nov i uzbudljiv način u Zagrebu! Vidimo se na Strossmayerovom trgu od 11.6 do 21.7. svakog dana od 12 do 24 sata.