U koje doba dana smo najraspoloženiji za vođenje ljubavi?

| Lifestyle |

Instagram/ @couplestravelgoals

Na želju za seksom kod žena i muškaraca može utjecati niz razloga, a seksolozi su utvrdili da je jedan od najvažnijih faktora razdoblje dana u kojem odluče prakticirati odnose s partnerom.

Muškarci su od šest do osam veoma uzbuđeni te seksolozi tvrde da žene u to vrijeme ne mogu očekivati ništa više od "seksa na brzaka".

Situacija se mijenja od osam do deset sati kada je žena već budna i spremna. Njena razina endorfina raste te joj nije potrebno puno vremena da se uzbudi. Ipak, mozak muškarca već je usmjeren na posao, razina testosterona se lagano spušta i vraća u normalu te ga je malo teže potaknuti.

Seksolozi navode kako je vrijeme između deset i 12 sati idealno za oralni seks jer su ženini okusni receptori veoma izoštreni. Muškarac ovo vrijeme provodi u promišljanjima te ovo doba dana provodi u razmišljanju o seksu, ali neće učiniti ništa konkretno da bi ga i ostvario.

Žene su od 12 do 14 sati veoma aktivne, ali ta aktivnost nimalo nije povezana sa seksom te će je biti teško zainteresirati za takve stvari. Muškarac je raspoložen, ali će se teško dogoditi da će njegova partnerica u ovo vrijeme biti dovoljno zainteresirana da nešto pokrene.

Vrijeme između 14 i 16 sati najbolje je za začeće, ako želite osnovati obitelj, onda je ovo savršeno vrijeme za prakticiranje seksa. Ženski reproduktivni sistem u ova doba postaje spreman za začeće, a muškarčevo sjeme je najkvalitetnije oko 16 sati.

Većina žena ne može voditi ljubav između 16 i 18 sati, ali nekima ne smeta voditi ljubav "na brzaka", a muškarac je spreman za akciju.

Od 18 do 20 sati oba spola fokusiraju misli na povraćanje energije koju su izgubili tijekom dana tako da je mala vjerojatnost da je netko od njih dvoje raspoložen za seks.

Seksolozi tvrde da je vrijeme od 20 do 22 sata savršeno za razmjenjivanje nježnosti u krevetu. Žena je tada puna energije i spremna je djelovati na vlastitu inicijativu, a jači spol je raspoložen za ispunjavanje posebnih želja svoje partnerice. Muški i ženski spol otkucavaju jednako upravo u ovom razdoblju dana.

Već nakon 22 sata, tijelo žene pada u duboki san. Seksualnost opada, a muškarac se u to doba osjeća opuštenije. Između ponoći i šest sati skoro pa i nije moguće ostvariti bolji odnos s partnerom jer su oboje uglavnom već utonuli u san.