Trebate li birati između karijere i obitelji?

| Lifestyle |

Instagram/@jassiekass

Ne morate odustati o svojih snova kako biste imali obitelj.

Ključ svega je dobra organizacija. Iako nam se ponekad čini da je dan prekratak za sve obaveze koje nas čekaju, ako napravim dobru organizaciju i držimo se rasporeda, sve je moguće. Bitno je ne opterećivati se sitnicama i imati na umu da neće sve uvijek ići glatko, ali ako se potrudimo napraviti sve najbolje što možemo neće patiti ni obitelj ni posao.

Ponekad nije lako uskladiti karijeru i privatan život. Ljudima se često zna dogoditi da više vremena provode u uredu nego u vlastitom domu pa zato pati njihov društveni, ali i obiteljski život.

U redu je ako želite biti uspješni i ako smatrate da je karijera važnija od obiteljskog života. No, problem nastaje kada želite biti podjednako uspješni u oba područja. Privatan život može patiti zbog karijere i karijera može patiti zbog privatnog života, pogotovo ako ste žena.

Žene često imaju grižnju savjesti ako osjećaju da su se više posvetile karijeri nego obitelji.

Nemojte se zamarati čišćenjem i kuhanje jer to se može brzo riješiti ako dobro organizirate svoje vrijeme, a i jednom kada počistite važno je održavati red kako bi imali manje za čistiti.

Kada ste u svome domu, što je više moguće posvetite se svojim ukućanima. Jutra neka vam budu rezervirana za ritual ispijanja kave s vašim partnerom, a večeri za razgovor ili obiteljsko gledanje filma.

Zapostavljanje obitelji može rezultirati lošim odnosima i svađama pa je potrebno dobro razmisliti želite li provesti život na poslu ili zaista imati život.

Sve se može uskladiti, i karijera i privatan život. Važno je znati kako iskoristiti svaki slobodan trenutak za sebe, svoju obitelj, prijatelje i bližnje.

Pokušajte što češće organizirati obiteljska druženja, odredite dane u tjednu koji će biti posvećeni samo vama i kada se nećete baviti poslovnim obvezama. Pokušajte ugasiti mobitel i ne provjeravati mailove kako se ne bi distraktirali i ponovno postali opterećeni poslom. Trenuci provedeni s obitelji su neprocjenjivi, a jedino vi možete odlučiti kako i kada će se oni desiti.

Uzmite slobodno i otputujte negdje, odite na izlet, provedite kvalitetno vrijeme s najdražima. Tako će vaša obitelj osjetiti da vam je stalo do njih i da ih cijenite, a istovremeno ćete stvarati uspomene kojih ćete se sjećati čitav život.

Kada pronađete svoj savršeni balans između karijere i privatnog života tada će se sve samo slagati, a vi ćete uživati u oboje.