Trebaju li vam djeveruše na vjenčanju ili ne ?

| Lifestyle |

Instagram/@theweddingbliss

Kao tinejdžeri svi imaju fantaziju o svojoj svadbi i kako će ona izgledati.

Često žene zamišljaju svoje najbolje prijateljice kao djeveruše, no jeste li se ikada zapitali jesu li vam djeveruše zaista potrebne?

Vaša svadba je dan kada ćete obući svoju haljinu iz snova i kada će se svi vaši snovi ostvariti. Iako bi vjenčanje trebalo biti dan kada ste u fokusu samo vi, žene imaju tendenciju da od svog dana iz snova naprave spektakl.

Bijela haljina, najbolje prijateljice u istim haljinama i čovjek vaših snova svi zajedno ostvaruju sve ono o čemu ste sanjali.


U svoj poseban dan želimo uključiti svoje najbliže prijatelje pa one najbliskije oblačimo u iste haljine kako bi se uklopile u viziju koju imamo.


Prosječni troškovi, po osobi, na vjenčanju često prelaze i 60 eura po osobi, a u to nisu uračunati troškovi onoga što vi i vaša svadbena pratnja nosite. Zapravo kad malo bolje razmislite, djeveruše su dodatni trošak na spisku svih stvari koje morate platiti za svoj veliki dan.

Tu je i dodatni teret trošenja vlastitog, slobodnog, vremena brinući da su svi oko vas zadovoljni.  Djeveruše se u američkoj kulturi pojavljuju kao pomoć mladenki, ali one zapravo nemaju nikakvu ulogu u organizaciji vjenčanja. One su, zapravo, samo dadatni trošak koji ste vi voljni ili niste voljni platiti.

Na kraju krajeva vi odlučujete o tome želite li djeveruše na svojoj svadbi ili ne. Vaša je odluka želite li uključiti svoje najbolje prijateljice da stoje do vas kod oltara, iako to nije tradicija u našim krajevima. Vi ste ti koji odlučujete kako će izgledati jedan od najposebnijih dana u vašem životu i želite li da sve vaše prijateljice izgledaju uniformirano ili im želite pružiti da same biraju svoj outfit za tu večer.