Ženski online raj Net-a-porter proglasio Terraneo top festivalom

| Travel |

Terraneo festival

Savršeno petodnevno ljetovanje u jednoj od najljepših jadranskih regija uz bogatu i atraktivnu listu glazbenih izvođača i popratnog programa, ono su što Terraneo izdvaja od drugih ljetnih festivala i polako ga čini prepoznatljivim u cijeloj Europi. Naime, nakon pohvale koja je nedavno stigla od strane magazina Forbes, a koji je Terraneo svrstao među 10 najboljih ljetnih festivala u Europi – stiže novo priznanje! Online magazin Net-a-portera, The Edit, vodeće elektronsko fashion magazinsko izdanje, uvrstio je Terraneo među top 5 festivalskih destinacija u svijetu, uz Ibiza Rocks festival na Ibizi, La Film Fest u Los Angelesu, Gnaua World Music Festival u Maroku i Festival Number 6 u Wellsu. U svom opisu Terraneo festivala, magazin Nat-a-portera navodi da lineup Terraneo festivala, u kombinaciji sa festivalskim lokacijama i blizinom mora čini ovaj festival nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje festivalskih događanja. Magazin preporučuje boravak u festivalskom kampu, ali i obavezno krstarenje divnim morskim predjelima.

Terraneo festival
Terraneo festival

A kako bi ljetovanje na Terranu učinili upravo savršenim, organizatori festivala kao jednu od najvećih ovogodišnjih novosti najavljuju izlazak festivala na more tj. otvaranje festivalske plaže pod nazivom Terraneo beach. Terraneo beach nalazi se u području skrovite morske vojarne Minerska (u kanalu sv. Ante, na samom morskom ulazu u Šibenik) a zamišljena je kao centralno dnevno mjesto za kupanje, druženje, opuštanje i zabavu svih posjetitelja festivala kao i svih koji se tamo zateknu. U sklopu Terraneo beacha biti će ugostiteljski objekti, terraneov ekološki program, razne radionice, a za vrijeme trajanja kampa, od 6. do 10. kolovoza, svakog dana će od 10 sati ujutro do 20 sati navečer biti organizirani glazbeno-zabavni program. Jedna od najvećih prednosti ove plaže je borova šuma koja će, zahvaljujući debelom hladu, predstavljati spas od ljetnih vrućina, pa će tako Terraneo beach biti idealno mjesto za odmor preko dana i savršena priprema za koncerte, koji su na programu kasnije te večeri.

Terraneo beach je udaljen samo 4 kilometara od festivalske lokacije i kampa te oko 6 kilometara od centra Šibenika. Nedavno je Šibenik dobio i šetnicu uz obalu, koju je financirala EU, a koja vodi od festivalske lokacije do Terraneo plaže s prelijepim pogledom na cijeli šibenski zaljev. A za one koji ne žele pješačiti, organizirani su i autobusi koji će voziti redovito svakih pola sata. Osim autobusa, posjetiteljima je na raspolaganju i veliki broj taxi vozila i taxi brodića po vrlo povoljnim cijenama.

Za sve one koji žele doživjeti pravo Terraneo festivalsko iskustvo i ljetovati 5 dana u prirodnom okruženju za samo 200 kuna (uz 21 kn boravišne pristojbe) tu je ponovno Terraneo kamp. Radi se o kampu kapaciteta oko 3500 ljudi, koji se nalazi u sklopu glavne festivalske lokacije udaljen samo 100 metara od Terra stagea. U okviru kampa nalazi se info pult, mogućnost čuvanja stvari, punktovi za vezanje bicikala, chill out zona u prirodnoj kamenoj špilji kao i 24-satno osiguranje radi sigurnosti svih gostiju kampa. Terraneov partner Master Card postaviti će veliki šator na područiju kampa, gdje će posjetitelji moći napuniti svoje mobilne telefone i besplatno koristiti wi fi internet.

Terraneo festival
Terraneo festival

Mnogi uvjeti u kampu biti će unaprijeđeni u odnosu na prošlu godinu, što će boravak učiniti još ugodnijim. Tu na primjer spada raznovrsna 24-satna ponuda hrane i pića po vrlo pristupačnim cijenama koja će sigurno zadovoljiti svačiji ukus, a kao i do sada broj tuševa i sanitarnih čvorova biti će dovoljan da i u vrijeme najveće gužve ne bude čekanja u redovima.

Do sad potvrđena imena, koja će nastupiti na trećem Terraneu, od 07. do 09. kolovoza u Šibeniku su: The Prodigy, Wu-Tang Clan, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Aloe Blacc, Calexico, The Cribs, The Bots, Gang of Four, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Bosnian Rainbows, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia, Icarus Down te Red Bull Music Academy izvođači: Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl.

Još bi dodali zanimljivost da zahvaljujući svom partneru MasterCard Europe, Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj jer će se sva plaćanja na festivalskom prostoru obavljati beskontaktno, posebnom festivalskom Terraneo karticom ili MasterCard® i Maestro® beskontaktnim karticama! Prvi put u Hrvatskoj jedan festival uvodi plaćanje posebnom festivalskom karticom, čime Terraneo staje uz bok najvećih svjetskih festivala kao što su Roskilde, Sziget i Wireless.   

Ovakva vrsta plaćanja postala je standard na svim većim svjetskim festivalima, čime se smanjuju gužve, čekanje u redovima, a za razliku od korištenja tokena, može se izvršiti povrat novca s kartice - sve s ciljem da kupnja bude jednostavnija, brža i učinkovitija. Na ovaj način utječe se i na sigurnost festivala i posjetitelja jer sa sobom ne moraju nositi veće količine gotovine, čime se smanjuje mogućnost krađe. 

Trenutna cijena festivalskih ulaznica iznosi 419kn, a kamp ulaznica 200kn plus 21kn boravišne pristojbe za pet dana boravka u kampu. U prodaji je također i ograničeni paket dnevnih ulaznica po posebnoj cijeni od 200 kuna (ova cijena vrijedi samo do rasprodaje promo paketa).

Da podsjetimo i na aktualnu promotivnu akciju 3+2+1 u kojoj svi posjetitelji koji kupe 3 festivalske ulaznice, četvrtu dobivaju besplatno, kao i 2 besplatne ulaznice za kamp. Akcija je radi velikog interesa produljena do 15. srpnja 2013.