Zašto ne biste trebali posjetiti Bali u 2020.godini?

| Travel |

Ako se Bali nalazi na vašem bucket listu za 2020. godinu , možda biste trebali ponovno razmisliti.

Prema novom izvješću, ljudima se savjetuje da u 2020.godini zaobiđu ovaj indonezijski otok kako bi se divlji život i priroda mogli oporaviti.

Instagram/@thebaliexpert

Cilj preporuke zaobilaženja ovog predivnog otoka je nada da će se turisti osvijestiti o mjestima i problemima koji se na njima nalaze, a s kojima se putnici mogu suočiti.

Bali, najposjećeniji otok u Indoneziji, trpi posljedice prekomjernog turizma u posljednjih nekoliko godina do te mjere da vlada odmjerava turističku pristojbu kako bi se pomogli u borbi protiv nekih loših utjecaja na okoliš.

Instagram/@thebaliexpert

2017. godine vlada je proglasila alarmantno stanje zbog količine plastike na plažama i u vodama. Dok je plastika za jednokratnu upotrebu na otoku u cijelosti zabranjena u prosincu 2018., teško je zanemariti količinu smeća koja se nalazi na Baliju i utjecaj koji ono ima na okoliš.

Osim na sanaciji smeća, vlasti sada rade i na donošenju smjernica koje zahtijevaju poštovanje ponašanja turista koji posjećuju religiozna mjesta u kupaćim kostimima i općenito ne poštuju carinske i kulturne norme.

Instagram/@thebaliexpert

Ako se ipak odlučite posjetiti Bali u 2020. godini, obavezno ponesite bočicu vode za višekratnu upotrebu, nemojte bacati smeće u prirodu i odjenite se na odgovarajući način kada posjećujete kulturna mjesta.

Instagram/@thebaliexpert